Skip to main content

Forum o organskoj proizvodnji u petak u Selenči

Info 25. сеп 2018.
< 1 min čitanja

Dvanaesti Forum o organskoj proizvodnji, koji tradicionalno organizuje Centar za organsku proizvodnju „Selenča“, biće održan u petak 28. septembra u Selenči, a tema ovogodišnjeg skupa je „Sertifikacija u organskoj proizvodnji“.

Događaj okuplja stručnjake za organsku poljoprivredu i proizvođače iz celog regiona i Evrope, a tokom prošlogodišnjeg Foruma u Selenči je boravilo 250 ljudi iz deset zemalja i održano 52 poslovnih sastanaka.

Kako se navodi u najavi Foruma, i ove godine će u okviru manifestacije biti organizovani Međunarodni poslovni susreti „AgroOrganic B2B 2018“ u saradnji sa Evropskom preduzetničkom mrežom (www.een.rs) i Organic Mrežom.

Susreti imaju za cilj da dodatno pomognu preduzećima da lakše i brže dođu do domaćih i inostranih partnera u okviru Foruma i pokrenu poslovnu saradnju i razmenu iskustava.

Centralna tema ovogodišnjeg Foruma biće „Sertifikacija u organskoj proizvodnji“, a u glavnom panelu diskutovaće se o procesu sertifikacije, problemima na terenu, usklađenosti regulative Srbije i regiona sa EU i drugim važnim aspektima sertifikacije.

Biće dodeljena i novinarska nagrada „Selenča organik“ za najbolje medijske priloge koji se bave temama organske proizvodnje.

U okviru Foruma biće održan i Međunarodni festival tradicionalno proizvedene hrane sa kulturno umetničkim programom i izložbom slika sa ruralnom tematikom.

Centar za organsku proizvodnju Selenča organizuje Forum uz podršku Vlade Vojvodine, a u suorganizaciji sa Poljoprivrednim Univerzitetom u Nitri (Slovačka), Evropskom preduzetničkom mrežom Srbije, Višegradskim fondom i Interreg IPA CBC Programom Hrvatska-Srbija.

Medijski sponzor ovogodišnjeg Foruma je poljoprivredni portal Agrosmart (www.agrosmart.net).

(Beta)