Skip to main content

PSG: Nezakonito privođenje kapetana VS koji se sukobio sa aktivistima SNS

Aktuelno 14. феб 2018.
< 1 min čitanja

Pokret slobodnih građana (PSG) ocenio je danas da je privođenje kapetana Vojske Srbije V.M. zbog sukoba s aktivistima Srpske napredne stranke (SNS) nezakonito i da je on pokušavao da zaštiti sopstveni integritet i integritet svoje porodice od uznemiravanja.

„Ovakav postupak organa unutrašnjih poslova je samo još jedan u nizu dokaza da je policija postala samo pomoćni instrument SNS u održavanju diktature Aleksandra Vučića i obračunu sa građanima koji joj se suprotstavljaju“, navodi se u saopštenju PSG.

PSG je naveo da je ponašanje anketara vladajuće SNS predstavljalo direktno kršenje Ustava Srbije, odredbe člana 40. o nepovredivosti stana, kao i da su se u njemu „stekla obeležja većeg broja krivičnih dela“, poput proganjanja, narušavanja nepovredivosti stana i povrede prava glasanja.

„Pravni tim Pokreta slobodnih građana će pažljivo ispitati sve okolnosti ovog slučaja, pratiti njegov dalji razvoj i podneti krivične prijave protiv svih odgovornih lica. Njihov identitet ćemo utvrditi i o tome obavestiti javnost“, naveo je PSG.

Vojni sindikat Srbije saopštio je da je njegov član, kapetan V.M. priveden u utorak posle verbalnog sukoba s aktivistima vladajućih stranaka koji od stana do stana „uznemiravaju“ građane Beograda prikupljajući „sigurne glasove“ po određenim spiskovima. V.M. je tražio da vidi spisak i pitao aktiviste odakle im podaci o njegovoj porodici pri čemu su ga vređali posle čega je došlo do verbalnog sukoba.

SNS je saopštio da je njihove aktiviste „nasrnuo muškarac koji je mladića N.G. udario rukom unos, a devojku N.S. ošamario i gurnuo u grudi“.

(Beta)