Skip to main content

Dan otvorene farme na salašu porodice Idei

Info 15. авг 2017.
< 1 min čitanja

Zelena mreža Vojvodine u saradnji sa GIZ-om, programom nemačko-srpske razvojne saradnje, u subotu 19. avgusta u Temerinu organizuje Dan otvorene farme, koji predstavlja način direktne kupovine poljoprivrednih i prehrambrenih proizvoda od proizvođača koji je uobičajen u Evropskoj Uniji, SAD, Kanadi i drugim razvijenim državama.

U pitanju nije samo kupovina već način promocije zdrave ishrane, organske poljoprivrede i malih proizvođača.

Dan otvorene farme će se održati u Temerinu, na salašu porodice Idei (salaš 87), a on podrazumeva da kupci sami na organskim farmama beru ili kupuju tek ubrano povrće i voće i na taj način dobijaju svežije, kvalitetnije i jeftinije organske proizvode.

Posetioci će moći i na druge načine da dođu do zdravstveno bezbedne hrane, ali i da nabave druge proizvode nastale u okviru ženskih udruženja okupljenih u Ženskoj ruralnoj mreži Vojvodine, navodi se u saopštenju Zelene mreže Vojvodine.

Na Danu otvorene farme posetioci će moći da kupe organsko povrće sa salaša, ali i proizvode nastale od vrednih ruku žena iz udruženja iz Vojvodine (pekmezi, ajvar, sok od paradajza, kompoti, med, tradicionalni kolači i rukotvorine), kao i proizvode ženskih udruženja iz zlatiborskog kraja.

Organizator je obezbedio prevoz za one koji nemaju sopstveni.

OVDE možete naći dodatne informacije.

(Autonomija/foto ZMV)