- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Žurnal objavio snimak o aferi u koju je umešan predsednik VSTS-a

Sarajevski portal Žurnal, koji je prvobitno objavio informacije o umešanosti predsednika Visokog sudskog i tužilačkog saveta BiH (VSTS) Milana Tegeltije u korupciju, objavio je video snimak na kojem je jedan od učesika i Tegeltija.

Na snimku ovog portala se vidi kako Tegeltija sedi u društvu inspektora Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) Marka Pandže za kojeg se ranije tvrdilo da je uzeo 2.000 konvertibilnih maraka (oko hiljadu evra) od biznismena iz Velike Kladuše Nermina Aleševića kako bi kod tadašnje glavne tužiteljke Tužilaštva Kantona Sarajevo Dalide Burzić ubrzao njegov predmet.

Tegeltija je, kako se vidi na snimku, saslušao pomenutog Aleševića u vezi s problemom koji ima sa predmetom koji je kod Burzić, da bi potom napustio ugostiteljski objekat u kojem se radnja odvija.

Pola sata kasnije, nakon što je Tegeltija upoznat o pojedinačnom predmetu i nakon što je dao upute Aleševiću da Marku iz SIPA-e prosledi broj pojedinačnog predmeta, usledio je dogovor između Pandže i Aleševića.

Na snimku se vidi kako Alašević broji novac Pandži.

Predsednik VSTS-a je ranije demantovao svoju umešanost u ovu aferu, tvrdeći da mu je sve namešteno.

VSTS je danas održao vanrednu sednicu, a svi članovi ovog tela pružili su podršku Tegeltiji, ali i zatražili da Tužilaštvo BiH što pre ispita ovaj slučaj.

(Beta/Danas)

Podelite ovu stranicu!