Žur buvljak u CK13

Sve što je ispravno, upotrebljivo i u dobrom stanju je dobrodošlo

05. jula 2015

Omladinski centar CK13 najavio je da će  u utorak organizovati šesti Žur buvljak, na kojem je novac bezvredan. Organizatori su objasnili da se na Žur buvljak može doneti odeća, obuća, knjiga, društvena igra, alat, igračka, odnosno sve što nekome ne treba, a što bi drugima bilo od koristi.

„Žur buvljak znači: poklanjamo, razmenjujemo, recikliramo i družimo se u bašti Omladinskog centra CK13 uz muziku i piće. Raskrčite vaše ormane, tavane i ostave. Sve što je ispravno, upotrebljivo i u dobrom stanju je dobrodošlo“, poručili su aktivisti.

Oni su objasnili i da je besplatna radnja u Omladinskom centru CK13 nastala kao odgovor na sveprisutno štancanje svega, u svim veličinama, bojama, oblicima i materijalima, što rezultira gomilanjem i zatrpavanjem stvari koje će na kraju završiti u kontejnerima, umesto u nečijoj sobi, polici, ormanu.

Organizatori su naveli da su u svetu, u uslovima konstantne ekonomske krize, nastale kao posledica divljanja neoliberalnog kapitalizma, sve zastupljeniji ovakvi alternativni ekonomski principi. „Oni nam pokazuju da je moguća humanija ekonomija, zasnovana na solidarnosti, samoodrživosti i najširoj mogućoj dostupnosti“, poručili su.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga