Zukorlić: Tadić da me podrži u drugom krugu izbora

"Tadić je dva puta pobedio zahvaljujući bošnjačkim glasovima, pa je red da to sada vrati podržavajući mene u drugom krugu"

13. apr 2012

Kandidat za predsednika Srbije na izborima 6. maja Muamer Zukorlić zatražio je danas od lidera Demokratske stranke Borisa Tadića da ga podrži u drugom krugu izbora i tako mu uzvrati za glasove Bošnjaka koje je dobijao na prethodnim izborima.

„Znamo da je Tadić dva puta pobedio zahvaljujući glasovima Bošnjaka. Poznato je šta je tada obećavao i da ništa nije ispunio. Zato je došlo vreme da snosi političke posledice“, rekao je Zukorlić na konferenciji za novinare u Novom Pazaru.

Zukorlić, glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji, dodao je da bi sada „bilo red“ da ga Tadić, koji je i sam kandidat na predsedničkim izborima, podrži u drugom krugu izbora i „vrati ono što je dobio na prethodnim izborima“.

Muftija je najavio da će „najverovatnije“ sutra Republičkoj izbornoj komisiji predati 12.000 potpisa građana koji podržavaju njegovu kandidaturu.

Zukorlić je dodao da je „i pored opstrukcije“ državnih organa i partija na vlasti u rekordnom roku prikupio više od zakonom predviđenog broja potpisa.

„Imamo i značajan broj potpisa građana srpske nacionalnosti, što smo doživeli kao potvrdu da će moja kandidatura poremetiti planove Tadiću i Ljajiću (Rasimu, ministru rada i socijalne politike)“, rekao je on.

Rok za predaju kandidatura na predsedničkim izborima ističe 15. aprila u ponoć. Kandidaturu potpisima mora da podrži najmanje 10.000 građana.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga