Žujović optužio „Srbija 21“, Konstantinović kaže – uvređeni jer ih nismo zvali

Konstantinović očekuje da će koalicija koju čine "Srbija 21", LSV i Stranka moderne Srbije, osvojiti više od pet odsto glasova

09. mar 2020

Bivši član Predsedništva Liberalno-demokratske partije (LDP) Đorđo Žujović izjavio je u emisiji „Utisak nedelje“ da iza organizacije „Srbija 21“ stoji Vladimir Beba Popović, što je oštro demantovao jedan od osnivača „Srbija 21“ Nenad Konstantinović.

Kako piše Nova.rs, Žujović je rekao da je na početku, kada su radili ekspertske analize korisne za društvo, podržavao organizaciju „Srbija 21“, ali da je sada to „jedna lista Vladimira Bebe Popovića“.

„To su njegovi ljudi, najbolji prijatelji, njegovi poslovni partneri, koji imaju direktne finansijske poslove zajedno sa njim“, istakao je Žujović.

Sada se, prema njegovim rečima, oni predstavljaju kao građanska demokratska opozicija, ističuči da je to zapravo koalicija koja je „napravljena u kabinetu Aleksandra Vučića“.

Kao glavne finansijere „Srbija 21“ i Građanske demokratske liste, on je naveo Slobodana Homena, bivšeg funkcionera DS i Branislava Prostrana, zamenika direktora SDPR-a, dodavši da mogu da ga demantuju i tuže ali da će se „vrlo rado odazvati sudu i pružiti dokaze za sve ove tvrdnje“.

Ove navode je demantovao Konstantinović, koji je podsetio da je osnovao „Srbija 21“ još 2018. godine, kao i da ne poznaje Vladimira Bebu Popovića i da nema kontakt sa njim.

Dodao je da je svestan toga da je njihov potez da izađu na izbore uzdrmao mnoge i da Žujović govori u ime Čedomira Jovanovića, „kome smeta to što neko drugi hoće da vodi politiku koja je nekada bila politika koju su vodile LDP, DS i SDS“.

„Mislim da je LDP uvređen što nije u ovoj koaliciji. Mi te razgovore nismo hteli ni da vodimo sa sa njima, nismo ih ni zvali“, rekao je Konstantinović.

On je naglasio da oni koji glasaju za „Srbija 21“ glasaju protiv Aleksandar Vučića i za stvaranje alternative Vučiću.

Konstantinović očekuje da će Ujedinjena demokratska Srbija, odnosno koalicija koju, između ostalog, čine „Srbija 21“, LSV i Stranka moderne Srbije, osvojiti više od pet odsto glasova i ući u parlament gde će okupiti sve one koji su proevropski i prodemokratski orijentisani i iznedriti kandidata za predsednika.

„Mi možemo da promenimo vlast na sledećim predsedničkim izborima. Ako se povučemo iz parlamenta onda će u njima biti Firer i Miša Vacić. To su ljudi koji dolaze ako nema građanske Srbije“, ističe Konstantinović.

Konstantinović je demantovao i navode da članovi SNS učestvuju u prikupljanju potpisa za Ujedinjenu demokratsku Srbiju u nekim gradovima Srbije.

Govoreći o bojkotu izbora, Miloš Jovanović, predsednik DSS i član Predsedništva pokreta „Metla“ rekao je da on nije rešenje i da pasivizuje narod.

„Nismo svi isti, ali građani moraju da izaberu, moraju da stave prst na čelo. To je pitanje odgovornosti, jer ako ne možemo preko noći i na silu da promenimo vlast, nemojte da pljujete one koji pokušavaju da se bore čestito, da promene nešto u ovoj zemlji“, rekao je Jovanović.

(Nova.rs)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga