Žujović (LDP) o sastanku opozicije: Nije bilo moguće razgovarati o politici

"Ja se na ulici suprotstavljam fašistima, dok oni sede na besmislenim sastancima i nariču nad svojom sudbinom"

12. okt 2018

Član predsedništva Liberalno-demokratske partije (LDP) Đorđo Žujović ocenio je da na današnjem okruglom stolu opozicije nije bilo moguće razgovarati o politici i idejama, već su se iznosili stavovi koji su u neskladu sa vremenom i prostorom u kojem se učesnici nalaze.

Žujović je rekao da mu je onemogućeno da govori u ime LDP na samom skupu i da je dočekan uvredama, „onih koji tek što su pobegli sa (predsednika Srbije Aleksandra) Vučićeve liste i danas svoju opozicionu frustriranost predstavljaju kao program opozicije“.

On je u saopštenju za javnost naveo da su pojedini učesnici okruglog stola osnovali Srpsku naprednu stranku, „koju danas navodno ruše“, da su pojedini bili na Vučićevoj listi, u koaliciji na lokalu sa SNS-om i da su osnivali tabloide.

„Za razliku od njih, nikada nisam bio po Vučićevim listama, ćoškovima njegovih kancelarija, molio za funkciju ili položaj. Nisam ja bio ministar i ombudsman Aleksandra Vučića, nego oni koji danas uvredama dočekuju želju da neko nešto kaže. Ali sam zato ja onaj koji se na ulici suprotstavlja fašistima, dok oni sede na besmislenim sastancima i nariču nad svojom sudbinom“, naveo je Žujović.

Predstavnici opozicionih stranaka složili su se danas da se zajedno bore za sprovođenje fer i poštenih izbora i ravnopravan tretman u medijima.

Oni su na okruglom stolu koji je održan u staroj zgradi Skupštine Srbije ocenili da aktuelna vlast ne može biti smenjena bez postizanja tih osnovnih demokratskih uslova i načela i usaglasili da se formira radna grupa koja će konkretizovati njihove zahteve.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Mali šef
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga