Zrenjaninski socijalni forum: Ispitati rad Gradske toplane

"Sumnjamo da ovo javno preduzeće zloupotrebaljava svoj monopolski položaj na štetu potrošača”

21. jan 2020

Zrenjaninski socijalni forum (ZSF) predložio je danas da gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić oformi nezavisnu stručnu komisiju koja će istražiti poslovanje JKP Gradska toplana sa pravnog, finansijskog i tehničkog aspekta.

Oni su to zatražili povodom jučerašnje najave Toplane da će od početka ove godine cena daljinskog grejanja u Zrenjaninu biti niža, po odluci lokalne samouprave, te da će umesto dosadašnjih 5,43 dinara po kilovat satu, Zrenjaninci od 1. januara plaćati 5,16 dinara.

ZSF je u saopštenju za javnost naveo da je smanjenje cene “samo prvi korak” i podsetio da su građani u više navrata izneli veliki broj primedbi na rad Toplane.

“Predlažemo da gradonačelnik oformi nezavisnu stručnu komisiju koja će istražiti poslovanje Toplane sa pravnog, finansijskog i tehničkog aspekta. Sumnjamo da ovo javno preduzeće zloupotrebaljava svoj monopolski položaj na štetu potrošača”, naveo je ZSF.

Podsetili su i da Toplana zaposlenima uplaćuje dodatno penziono osiguranje, a da “račun za tu privilegiju plaćaju korisnici daljinskog grejanja”.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga