Zrenjaninski antifašisti: Sprečiti uništavanje spomen-ploče posvećene heroju Servo Mihalju

“Sramotno je da se vlasti, i pored stalnog zaklinjanja u poštovanje tradicije antifašističke borbe, ovako odnose prema uspomenama na heroje koji su svoj život dali u borbi protiv najvećeg zla modernog doba”

09. apr 2019

Udruženje antifašista Zrenjanina oštro je danas kritikovalo lokalne vlasti zbog toga što su, uprkos upozorenjima antifašista, dozvolili da se potpuno uruši rodna kuća narodnog heroja iz Drugog svetskog rata Servo Mihalja i upozorili da sada preti opasnost i da spomen-ploča bude slomljena.

“Sramotno je da se vlasti, i pored stalnog zaklinjanja u poštovanje tradicije antifašističke borbe, ovako odnose prema uspomenama na heroje koji su svoj život dali u borbi protiv najvećeg zla modernog doba”, navelo je Udruženje antifašista u saopštenju za javnost.

Pozvali su nadležne da spomen-ploču sačuvaju tako što će je izmestiti u park „Titov gaj“, koji se nalazi u neposrednoj blizini urušene rodne kuće narodnog heroja.

“Žrtve koje je naša zemlja imala u Drugom svetskom ratu ne smeju se zaboraviti. Najmanje što se mora učiniti je adekvatno održavanje spomen-mesta koje podsećaju na žrtve nacizma i fašizma”, poručili su zrenjaninski antifašisti.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga