Zrenjaninski aktivisti: Pred izbore mitske teme prikrivaju nezakonitosti

"Izazivaju podele među stanovništvom"

26. avg 2019

Aktivisti „Pokreta ujedinjenih fantoma“ (PUF) su danas ocenili da su bilbordi s porukom „Dobrodošli u Petrovgrad“ postavljeni u Zrenjaninu zbog želje lokalne vlasti da „mitskim temama“ prikrije nezakonitosti pred izbornu kampanju.

Lokalna vlast pokušava da se „umesto dobre sadašnjosti ili bar perspektivne budućnosti, građanima ponudi ‘slavna prošlost’ „, piše ta građanska grupa na Fejsbuku.

„Kompromitovana lokalna vlast, koristeći sebi bliske osobe u takozvanim patriotskim udruženjima, želi da uđe u izbornu kampanju mitskim temama i ideološkim raspravama, prikrivajući jedan od najvećih skandala u istoriji grada koji ovih dana postaje svima očigledan: nezakonitost u izgradnji takozvane fabrike vode“, ukazali su aktivisti.

PUF smatra da te „kvazipatriote koje su navijačke šalove i urlike s tribina zamenile bilbordima i salonskim nacionalizmom, ne uživaju većinsku podršku građana Zrenjanina“, a temama koje ističu izazivaju podele i rasprave među stanovništvom.

Pošto navodi da su odluke o promeni naziva tog grada tokom prethodnih vekova „donete u nedemokratskoj proceduri“, te izazivaju „trajne podele među stanovnicima“, o nazivu će „eventualno moći da se odlučuje tek kada budemo društvo u kojem se slobodna volja građana utvrđuje kroz demokratski proces njihovog izjašnjavanja“, smatraju aktivisti „Pokreta ujedinjenih fantoma“ koji zaključuju da su „Srbija i Zrenjanin trenutno daleko od takvog stanja i mogućnosti“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga