Zrenjaninski aktivisti pokrenuli Ulični radio

"Ulični radio" propagira slobodu, bez cenzure ili autocenzure

15. apr 2016

Zrenjaninski aktivisti pokrenuli su u tom gradu „Ulični radio“, koji će u ulozi gradskog i društvenog javnog servisa promovisati širenje slobodnog mišljenja i kritičkog stava.

Prema rečima Srđana Papića Đurića iz Panonske aktivističke organizacije (PAOR) „Ulični radio“ je nastao nakon gašenja Radio Zrenjanina, koji je bio gradski medij.

„‘Ulični radio’ je slobodan aktivistički medij, odnosno pokretna ozvuka sa kojom idemo od naselja do naselja u Zrenjaninu, na najprometnija mesta“, objasnio je Papić Đurić za RTV.

On je istakao da „Ulični radio“ propagira slobodu, bez cenzure ili autocenzure. Do sada su na njemu gostovali radnici, koji su ostali bez posla, a ciljna grupa su i mladi.

„Zovemo ljude u program, kako bi podelili svoj lični problem, a nakon toga o njemu, kao što smo na primer o nezaposlenosti, razgovaramo i sa ljudima koji učestvuju u javnom životu. Ozbiljno pričamo i o predstojećim izborima i u program pozivamo građane da ne glasaju za fašizam, odnosno za one koji su od devedesetih na političkoj sceni Srbije“, rekao je aktivista PAOR-a.

Srđan Papić Đurić je ocenio i da mladi danas ne razlikuju stranke i ideologije i da će „Ulični radio“ zbog toga programski sadržaj praviti i za njih.

„Naša poruka je ‘Nemojte se bojati’. Želimo da razbijemo taj strah koji postoji u Zrenjaninu“, dodao je on.

„Ulični radio“ će uskoro dobiti i svoje mesto na internetu, a već sada aktivisti reemituju i radijske emisije iz Zagreba i Sarajeva.

„Cilj nam je da preko interneta uključimo i druge gradove i mesta, jer ulica je svuda, a problemi su nam zajednički i slični“, istakao je Papić Đurić.

Aktivisti zrenjaninske organizacije PAOR poznati su po svojim „šetnjama za mir“ i akcijama kojima promovišu ljudska prava, toleranciju i upozoraju na probleme u društvu. Aktivisti su takođe organizovali i akcije za zdravu pijaću vodu u Zrenjaninu, a skupljali su i pomoć za izbeglice.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga