Zrenjaninska vakcina protiv arsena

U vakcini se nalazi i doza antitela protiv apatije i pasivnosti

26. apr 2014

Na današnjem protestu aktivisti udruženja „Naš grad naša stvar“ vakcinisali su Zrenjanince protiv arsena. Oni su poručili da vakcine sa zrenjaninskom vodom sadrže i dozu antitela protiv apatije i pasivnosti u obliku „To će neko drugi da reši bez nas“. Momčilo Grujić iz ovog udruženja objasnio je za Autonomiju da je od predsednika Srbije stigao odgovor na peticiju.

„Odgovorio nam je njegov savetnik Oliver Antić, koji je naveo da će peticija biti prosleđena nadležnim ministarstvima. Mi smo znali da ingerencije predsednika nisu toliko velike i očekujemo konkretniju reakciju od nove vlade i premijera“, rekao je Grujić.

On je ocenio da u Elaboratu o raspisavanju novog tendera za zrenjaninsku vodu ima puno nelogičnosti.

„Elaborat definiše smer za raspisivanje tendera. U njemu je navedeno da će sve troškove u slučaju izmena standarda snositi izvođač. Međutim, ako se pređe sa srpskog standarda na evropski, koji je blaži, to znači da troškovi mogu samo da pojeftine. Zato postavljamo pitanje zašto odmah ne bismo vršili pritisak na odgovorne institucije da se uradi usklađivanje standarda kako bismo odmah dobili jeftiniju tehnologiju koja neće poskupeti proces kao što je tehnologija koja podrazumeva srpski standard“, istakao je Grujić.

On je najavio da će udruženje „Naš grad naša stvar“ kontaktirati i zrenjaninske poslanike u Skupštini Srbije, kako bi se i oni aktivno uključili u rešavanje problema i predstavili ga svim poslanicima.

Zrenjanin2Grujić je najavio i da ovo udruženje neće prestati sa akcijama sve dok iz česmi u Zrenjaninu ne poteče zdrava pijaća voda i upozorio da ubuduće sve mora biti transparentno.

„U svrhu zaštite zdravlja potrebno je primiti ’vakcinu protiv arsena’ jer građanima niko do danas nije predstavio tim stručnjaka koji radi na ovom slučaju u cilju iznalaženja rešenja, pa samim tim ne znamo koliko kvalitetno će ova situacija biti rešena, a obećanja se ponavljaju neprestano“, istakli su aktivisti koji su danas vakcinisali sugrađane.
Kako su rekli, iz tog razloga su prinuđeni da preventivno zaštite građane ne samo protiv arsena, već i ogromnih koncentracija organskih materija, mehaničkih nečistoća, povećane doze natrijuma, bora, gasova, hlora i drugih materija.

„Obećanja nam dosad nisu bila garancija, a u odsustvu stručnjaka nam naročito ne ulivaju poverenje. Nadamo se da će peticija koju smo predali državnom vrhu pomoći u tome, jer niko umesto nas neće rešiti problem“, poručili su iz udruženja „Naš grad naša stvar“.

Oni su objasnili da se u vakcini nalazi i doza antitela protiv apatije i pasivnosti u obliku „To će neko drugi da reši bez nas“.

„Niko drugi sem nas građana Zrenjanina, neće rešiti problem“, poručili su borci za zrenjaninsku vodu.

Ž. Majski 

 

 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Mali šef
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga