Zrenjanin: U četvrtak tribina o problemu snabdevanja pijaćom vodom

"Jedini način da se stvari pokrenu sa mrtve tačke je masovna mobilizacija građanki i građana"

05. jun 2018

Zrenjaninski socijalni forum (ZSF) održaće u četvrtak, 7. juna sastanak građana o problemu snabdevanja Zrenjanina pijaćom vodom.

Navodeći da prethodnih decenija građani Zrenjanina nisu bili uključeni u rešavanje problema pijaće vode, ZSF je ocenio da „bez efikasnog pritiska na organe lokalne i državne vlasti Zrenjaninke i Zrenjaninci nikad neće dobiti ispravnu vodu za piće“.

„Sve političke garniture i stranke koje su bile na vlasti u gradu pokazale su se kao nesposobne i nespremne da obezbede ispravnu vodu. Dosadašnji jalovi pokušaji vršeni su bez demokratske participacije, odluke su donosile neodgovorne i nekompetentne lokalne elite, iza zatvorenih vrata. Jedini način da se stvari pokrenu sa mrtve tačke je masovna mobilizacija građanki i građana“, piše u saopštenju.

Voda iz gradskog vodovoda u Zrenjaninu zabranjena je za korišćenje zbog nedozvoljene količine arsena još 2004. godine, a nekoliko bezuspešnih pokušaja za rešavanje problema zdrave pijaće vode u tom gradu bilo je još od 1975. godine.

Iako je lokalna vlast 2012. godine najavila da će stanovnici Zrenjanina brzo dobiti vodu koja odgovara nacionalnom pravilniku, ni posle pet godina obećanje nije ispunjeno.

Na sastanku koji će biti održan u 19 časova u Mesnoj zajednici „Dositej Obradović“ učestvovaće bivši šef laboratorije JKP Vodovod i kanalizacije Zrenjanin Živojin Đurin.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga