Zrenjanin: Transparentima za zdravu vodu

Aktivisti lokalne organizacije „Paor“ nastavljaju borbu za zdravu pijaću vodu

29. mar 2014

Na prozorima zgrade zrenjaninskog Vodotornja danas oko podneva su postavljeni transparentni sa natpisom „H2O“. Reč je o performansu aktivista lokalne organizacije „Paor“, kojim se zahteva rešavanje problema sa pijaćom vodom u Zrenjaninu. Nakon što su transparentni postavljeni, aktivisti su poručili da nastavljaju borbu za zdravu pijaću vodu.

“Pošto su nas lokalne vlasti juče podsetile koliko su neodgovorne i da nemaju kapaciteta da reše problem koji muči sve nas u Zrenjaninu i okolnim selima, ovim performansom smo želeli da pokažemo da ne odustajemo i da nam je stalo. Transparenti treba da služe kao podsetnik našim sugrađanima i sugrađankama na otrov koji nam svima teče iz česmi, da ih podstakne da se uključe u inicijativu i pokažu svoje nezadovoljstvo”, istakli su aktivisti.

Oni su dodali i da se „brendiranje“ neće na tome zaustaviti.

z1“Zrenjaninci i Zrenjaninke će ovih dana moći da vide transparente na različitim lokacijama u gradu. Nastavljamo da skrećemo pažnju kako lokalnim, tako i regionalnim i državnim vlastima i nećemo odustati dok se najveći problem u ovom gradu ne reši”, poručili su iz “Paora”.

„Paor“ je i do sada podržavao proteste za pijaću vodu, koji su bili organizovani u centru Zrenjanina. Njihovi aktivisti su tada bili prepoznatljivi po tome što su simbolično donosili prljavu vodu, čime su ukazali na neupotrebljivost zrenjaninske vode, koja je već deceniju zabranjena za piće.

Iz udruženja „Paor“ navode da, između ostalog, podržavaju i učestvuju u svim društvenim promenama, koje za cilj imaju jačanje individualnih akcija i pokreta, ostvarivanje svih oblika ljudskih prava, toleranciju, mir, zdrav život, poboljšanje života i suživota kako pojedinaca i pojedinki, tako i društva.

(Ž. Majski, Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga