Zrenjanin: Otkazane predstave u pozorištu

Obrušavanje ornamenta počelo je tokom vikenda

18. maja 2016

Predstave u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“ u Zrenjaninu otkazane su zbog oštećenja velike sale, preneo je danas RTV.

Nadležne inspekcije zabranile su korišćenje pozorišne sale Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ u Zrenjaninu zbog obrušavanja ornamenta iznad pozornice, a rukovodstvo pozorišta otkazalo je zakazane predstave na velikoj sceni.

Velika pozorišna sala Narodnog pozorišta Toša Jovanović izgrađena je 1839 godine i najstarija je u Srbiji koja služi ovoj nameni. Poslednji put zgrada je renovirana 1984. godine. Obrušavanje ornamenta počelo je tokom vikenda, kada su zaposleni u pozorištu obavestili nadležne institucije i od tada su vrata velike pozorišne sale zatvorena za publiku.

„Iz bezbednosnih razloga, kako bi smo zaštitili što glumce na sceni što publiku u prvim redovima. Reč je o oštećenju iznad poscenja a mi smo obavestili nadležne službe što mi što građevinska inspekcija i čekamo odgovor. Reč je o zavodu za zaštitu spomenika i direkciji za izgradnju i uređenje grada“, objašnjava Marijana Vujčin iz Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“

U pozorišnoj sali Narodnog pozorišta u Zrenjaninu godišnje se izvede oko 260 različitih programa. Osim predstava ovde se održavaju jubileji, svečanosti, proslave, skupovi.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga