Zrenjanin među najboljim lokacijama za investiranje u svetu

Više od 50 hektara zemljišta u zoni Ečka-jugoistok kompletno je infrastrukturno opremljeno i funkcionalno povezano sa Slobodnom zonom

20. jula 2012

Na listi najuspešnijih slobodnih zona u svetu našle su se i dve srpske, Pirot i Zrenjanin.

Za rangiranje su bili presudni godišnji promet, infrastruktura, izgrađeni objekti, razne olakšice za investiranje, opremljenost infrastrukture i sve ono što interesuje investitore.

Među 10.000 slobodnih zona u svetu, na listi 50 najuspešnijih mesta našle su se i slobodne zone Pirot i Zrenjanin. „Iz pirotske Slobodne zone prošle godine je ostvaren izvoz veći od 200 miliona evra, dok je ukupan promet oko 450 miliona evra“, napominje direktor Dragan Kostić.

„Radimo na više od 100 hektara. Investitori dobijaju kompletno infastrukturno opremljeno zemljište. Pojedini energenti koji se koriste u njoj ne podležu PDV sistemu, pa je i to jedna od pogodnosti. Velika šansa za razvoj poslovanja je blizina solunske luke, ali i luka na Crnom moru, kao i blizina Koridora 10“.

Zrenjanin se našao na listi najatraktivnijih mesta za investiranje na planeti.

Više od 50 hektara zemljišta u zoni Ečka-jugoistok kompletno je infrastrukturno opremljeno i funkcionalno povezano sa Slobodnom zonom.

To je izazov za kompanije da dođu i započnu poslovanje u gradu na Begeju, jer ima još slobodnih placeva, uz zaista pristupačne cene.

„Zona Ečka jugoistok veliki je adut Zrenjanina u privlačenju stranih investitora, jer je jedna od najuređenijih u Srbiji, sa kompletnom infrastrukturom. Odmah je pokraj puta Zrenjanin-Beograd, Begeja i aerodroma Ečka. Investitori koji dođu ovamo, zahvaljujući blizini Rumunije i Mađarske, na vratima su EU“ – ističe Predrag Stankov, dugogodišnji prvi operativac za investicije u gradskoj upravi.

(Economy)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga