Zrenjanin: LSV upozorava da je nedavno rekonstruisani trg poplavljen

"Vrednost rekonstrukcije je bila oko 45 miliona dinara, a na novu hidroizolaciju proizvođač je dao 10 godina garancije"

04. maj 2020

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) u Zrenjaninu upozorio je danas da je neadvno rekonstruisani Trg „Dr Zorana Djindjića“ u tom gradu tokom vikenda bio poplavljen.

LSV je za to optužio gradonačelnika Zrenjanina Čedomira Janjića i uporedio ga sa zamenikom gradonačelnika Beograda Gorana Vesića koji je takođe imao problema sa postavljenim granitnim kockama na Trgu Republike.

„Zrenjaninski Trg ‘Dr Zorana Đinđića’, koji je rekonstruisan pre manje od godinu dana, za vikend je bio preplavljen vodom. Očigledno posao nije dobro urađen, pa se kiša koja je padala nije slila u odvode nego je ostala u vidu ogromne bare po celom trgu“, saopštio je LSV.

LSV podseća da su se na rekonstrukciju gradski čelnici odlučili nakon što je sud naložio gradu da sanira prostor, zbog lokala koji su prokišnjavali. Vrednost rekonstrukcije je bila oko 45 miliona dinara, a na novu hidroizolaciju proizvođač je dao 10 godina garancije.

„U januaru prošle godine smo kritikovali gradsku vlast, jer su radovi započeti u oktobru 2018. godine, a onda zapušteni i, umesto da budu gotovi nakon dva meseca, kako su sami postavili rok, radovi su mesecima stajali, a trg je bio pretvoren u ruinu“, naveo je LSV i dodao da sada vide i da „radovi nisu ni završeni kako treba“.

Ta stranka je zatražila odgovornost gradske vlasti, ali i popravku od strane izvođača radova u najkraćem mogućem roku.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga