Zrenjanin gradi regionalnu deponiju otpada

Za prvu fazu izgradnje, na površini od 1,26 hektara, potrebno je za četiri godine izdvojiti više od četiri miliona evra, a za drugu fazu još oko pola miliona evra.

01. jul 2011

Odbornici Skupštine grada Zrenjanina usvojili su na današnjoj sednici Regionalni plan upravljanja otpadom za grad Zrenjanin i opštine Sečanj, Titel i Kovačica, na deponiji, ukupne površine od 15 hektara, planiranoj za izgradnju između Zrenjanina, Aradca i Mužlje.
Kako je obrazloženo, za prvu fazu izgradnje, na površini od 1,26 hektara, potrebno je za četiri godine izdvojiti više od četiri miliona evra, a za drugu fazu još oko pola miliona evra.
Uz ocenu da su prikupljanje i reciklaža otpada od velikog značaja za razvoj Zrenjanina i regije, opozicioni odbornici iz redova Srpske radikalne stranke postavili su predlagaču brojna pitanja, počev od toga ko će i kako finansirati izgradnju deponije do toga da li je, uz postojeće Javno komunalno preduzeće „Čistoća i zelenilo“, neophodno  osnivanje još jednog javnog preduzeća za tu namenu, pod nazivom „Regionalna deponija“.
Kao mogućnosti za investiciona sredstva navedeni su evropski pristupni fondovi i donacije, finansiranje iz bankarskih kredita i novac iz državnih fondova za kapitalne investicije.
Izgradnjom deponije i reciklažnog  centra u Zrenjaninu biće otvoreno 30 radnih mesta.

(agencije)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga