- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Zrenjanin: Fantomi prekidaju štrajk zbog zdravlja

Štrajkači glađu Milan Pernat i Miljan Čičić, koji od 20. maja gladuju zahtevajući ispravnu vodu za svoj grad, moraće da obustave protest zbog ugrožavanja zdravlja. Ovo je najavio Milan Pernat, koji kaže da će morati da donesu odluku kako dalje nastavljaju svoju borbu za najveći zrenjaninski problem.

-Nakon sinoćnog interevenisanja Hitne pomoći, Miljan Čičić prebačen je u bolnicu gde mu je konstatovano stanje vitalne ugroženosti. Strogo mu je zabranjeno da nastavi sa štrajkom glađu, i samo pod tim uslovom otpušten je na kućno lečenje. Da ne bi bilo kolizije, solidarisao sam se njim a uskoro se obraćamo zajedničkim saopštenjem – objašnjava Pernat.

On kaže da će u ponedeljak, 27. maja u 12 časova ispred Gradske kuće u Zrenjaninu, održati konferenciju za medije, gde će se obratiti javnosti. Prethodnih dana Hitna pomoć više puta je intervenisala, a Miljanu Čičiću konstatovan je visok pritisak. Osim pojedinačne podrške građana, Fantomi kažu da su bili izloženi verbalnim napadima i opstrukcijama. Razgovor sa gradonačelnikom u petak, 24. maja, nije približio suprotstavljene stavove po pitanju vode. Zahtevi štrajka – postavljanje cisterni sa ispravnom vodom u gradu i precizan datum kada će postrojenje za prečišćavanje vode početi da radi – su odbačeni, uz obrazloženje da je štrajk nepotreban jer prečistač u junu poćinje da radi.

(Danas)

Podelite ovu stranicu!