Zoran Živković napustio DS

Odluku je doneo nakon, kako je rekao, trulog kompromisa Borisa Tadića i Dragana Đilasa

04. nov 2012

Bivši premijer Srbije i nekadašnji funkcioner Demokratske stranke Zoran Živković objavio je večeras da posle 20 godina rada napušta DS.

„Demokratska stranka već više od osam godina nije demokratska, a od danas više nije ni stranka… To su razlozi zbog kojih, nakon dvadeset godina, prestajem da budem član DS“, napisao je Živković na svojim stranicama društvenih mreža Fejsbuk i Tviter.

Živković je ranije u medijima najavljivao kandidaturu za predsednika
DS.

On je večeras agenciji Beta izjavio da je odluku da napusti stranku doneo nakon, kako je rekao, trulog kompromisa Borisa Tadića i Dragana Đilasa.

„Dogovori su posledica trulog kompromisa, odnosno ravnoteže straha, to što je postignuto između Dragana Đilasa i Borisa Tadića nema veze za političkim delovanjem i političkom strankom i to je uzrokovalo da donesem odluku“, rekao je Živković.

Živković je ocenio da je odlukom predsednika DS Borisa Tadića, da se ne kandiduje ponovo na tu funkciju na izbornoj skupštini stranke, poražena demokratija i demokratičnost, kao i da nema pobednika.

„Svestan sam da osam godina u DS nema demokratije, ali sam mislio da skupština koja je trebalo da se održi 11. novembra poslednja prilika da stranka nađe unutrašnju snagu i mudrost i da donese odluke koje će joj omogućiti da deluje na onim principima na kojima je delovala u vreme kada je bila najvažniji faktor u istorijskim promenama u Srbiji“, istakao je Živković.

On je ocenio i da nakon, kako je rekao „burazerskog – pobratimskog dogovora“ ne vidi kako bi ta stranka i dalje mogla da se zove Demokratskom strankom.

Predsednik Demokratske stranke Boris Tadić izjavio je danas da se neće kandidovati ponovo za tu funkciju na izbornoj skupštini stranke, zakazanoj za 25. novembar.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga