Zoran Živković: DS mora da se odrekne poražene politike

"Mi moramo da se otreznimo i da ne lažemo više ni sebe ni naše građane"

23. dec 2011

Bivši premijer Srbije Zoran Živković ocenio je da bi insistiranje na politici koja je dovela do gubitka kandidature Srbije za članstvo u Evropskoj uniji (EU) Demokratsku stranku (DS) moglo koštati izbora, a zemlju evropske perspektive i poručio da DS ne sme da nastavi sa politikom koja je pretrpela potpuni poraz.

Živković je u intervjuu novosadskom Dnevniku rekao da je alarmiranje članstva i rukovodstva te stranke jedini motiv njegovog povratka u politiku, jer DS mora da se odrekne politike koja je već poražena. Živković je rekao da, posle odluke Evropskog saveta ne može da se pomiri sa tim da DS, njen predsednik i rukovodstvo, nastavljaju „istu politiku koja nas je dovela do poraza u pogledu kandidature“.

Prema njegovoj oceni, dnevna popularnost ne sme da bude jedini cilj, obaveza DS je napredak na teškom, dugotrajnom putu dostizanja evropskih standarda i članstvo u EU, i to nema alternativu.
„Onaj ko smatra da je takav stav fatalistički, neka kaže šta je alternativa Evropskoj uniji. Da budemo siromašno ostrvo u Evropi, potpuno odsečeno od svih dešavanja na kontinentu? Mi moramo da se otreznimo i da ne lažemo više ni sebe ni naše građane“, naglasio je Živković.
On smatra da je budućnost Srbije, očuvanje njene celovitosti i dugoročni podsticaj privrednog razvoja u integracijama u EU.

 

 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga