- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Zoran Milanović osnovao konsultantsku firmu

Bivši hrvatski premijer Zoran Milanović prošle sedmice osnovao je konsultantsku firmu EuroAlba Advisory, koja je upisana u sudski registar kao društvo s ograničenom odgovornošću, čiji je jedini predmet poslovanja savjetovanje u vezi s upravljanjem.

Milanović se navodi kao jedini osnivač firme s temeljnim kapitalom od 20.000 kuna (2.654 eura), a ujedno je i njen direktor, koji firmu zastupa pojedinačno i samostalno.

Sjedište firme je u zagrebačkoj Miramarskoj ulici 24.

Bivši premijer osnovao je agenciju nepuna dva mjeseca nakon poraza na septembarskim parlamentarnim izborima i nakon što je najavio kako odlazi sa mjesta predsjednika Socijaldemokratske partije te planira napustiti hrvatsku politiku na neodređeno vrijeme.

Posao s državama koje žele u EU

Kako se u medijima navodilo, razlog tome je Milanovićeva želja da napokon može „zaraditi neki ozbiljan novac“.

Spekuliralo se da će Milanović pružati konsultantske usluge državama iz ovog dijela Evrope koje su u različitim fazama pristupanja Evropskoj uniji, a najviše se spominjala mogućnost da postane savjetnik Albanije na putu prema punopravnom članstvu u EU.

Mediji su objavili da se Milanović prošlog mjeseca, u društvu bivšeg ministra odbrana Ante Kotromanovića, našao s bivšim kosovskim premijerom Agimom Cekuom, a prije toga je, navodno nudeći konsultantske usluge, bio i u Albaniji.

(Al Jazeera)

Podelite ovu stranicu!