Zona Novog optimizma u Šapcu od 28. jula do 1. avgusta

“Dobrodošli u Šabac - otvoreni grad u kome jednoumlje nije poželjno!”

24. jula 2019

Udruženje građana „Novi Optimizam“ u saradnji sa Radio-televizijom Šabac i ovog leta će, od 28. jula do 1. avgusta, organizovati petodnevni društveno-angažovani program u Šapcu, pod nazivom „Zona Novog optimizma“, saopštilo je danas to udruženje.

Program će se sastojati od tribina, izložbi, projekcija filmova i pozorišnih predstava, a cilj je podsticanje debate u društvu o važnim pitanjima, o kojima se ne govori dovoljno u javnom prostoru usled zatvorenosti institucija i najvećeg broja medija za slobodne i kritičke stavove, piše u saopštenju.

Dodaje se da se ta pitanja tiču slobode mišljenja i izražavanja, stanja demokratije u Srbiji, slobode medija, položaja radnika i ugroženih grupa, ravnopravnosti polova, odnosa prema kulturi i drugih aktuelnih tema.

Mesto okupljanja je centralni Gradski trg u Šapcu, na kome će druženja počinjati svako veče u 20 sati.

U nedelju, 28. jula, biće organizovan događaja “Karikature protiv diktature”, na kojem će učestvovati karikaturisti Predrag Koraksić Koraks (Corax) i Dušan Petričić.

U ponedeljak će biti organizovan događaj “Opoziciono ili nezavisno novinarstvo?” o temi pritisaka politike na medije, u utorak “Građanski marš” o protestima u Srbiji, u sredu “Radim, dakle (ne)postojim – rad i aktivizam u Srbiji danas” i u četvrtak “Šabac – grad brige za kulturu”, kada će biti izvedena i predstava “Muškarčine” Reflektor teatra.

“U ovoj svojevrsnoj letnjoj školi aktivizma učešće će uzeti brojne istaknute ličnosti iz društvenog i kulturnog života, kao što su Predrag Koraksić Koraks, Dušan Petričić, Srbijanka Turajlić, Snežana Čongradin, Dragoljub Draža Petrović, Dragoljub Bakić, Goran Marković, Teofil Pančić, Jovana Gligorijević, Milan Ćulibrk, Sofija Mandić, Nela Tonković i mnogi drugi”, navodi se u saopštenju.

“Dobrodošli u Šabac – otvoreni grad u kome jednoumlje nije poželjno!”, poručilo je udruženje građana Novi optimizam.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga