„Zlatibor slobodna teritorija“

Iako se u DSS-u gaje najvatreniji protivnici vojvođanske autonomije, njihovi lokalni funkcioneri iz Čajetine izveli "udar" bilbordima na centralnu vlast

10. nov 2011

Na delu magistralnog puta od Užica ka Zlatiboru postavljeni su bilbordi sa natpisima „Stop republičkoj diskriminaciji“ i „Zlatibor slobodna teritorija“. Bilborde je postavila lokalna samouprava opštine Čajetina sa namerom da ukaže, kako ističu, na „maćehinski“ odnos države prema ovoj opštini.
„Država diskriminiše Čajetinu, jednu od najrazvijenijih opština u Srbiji, jer na vlasti nije stranka iz vladajuće koalicije na republičkom nivou, već DSS, čiji sam i ja član“, kaže predsednik opštine Milan Stamatović.
Kao dokaze ovoj tvrdnji, Stamatović navodi gašenje lokalnih medija, nedobijanje novca za sanaciju štete od poplava i grada iz republičkog budžeta za elementarne nepogode, zatim smanjenje transfernih sredstava od Republike, čekanje na dobijanje saglasnosti na Plan generalne regulacije Zlatibora.

Opština Čajetina je ove godine dobila priznanje od „Medija inventa“, kao najuspešnija lokalna samouprava, a prema statistici spada medju 33 opštine u Srbiji čiji je stepen razvijenosti iznad republičkog proseka.

„Mi smo pokazali da se poštenim odnosom i velikim radom može i u maloj sredini da postigne napredak. Imamo podršku investiotora, kako domaćih, tako i stranih.

Trenutno je na Zlatiboru prisutno 15 najvećih srpskih kompanija sa svojim kapitalom“, kaže Stamatović objašnjavajući zašto natpis na bilbordima „Zlatibor slobodna teritorija“.

Razlog, kako tvrde u Čajetini, za diskriminaciju od strane republičke vlasti je „pokušaj da izazovu krizu u radu lokalne samouprave i promenu na njenom čelu“, tvrdi Milan Stamatović, koji je već sedam godina predsednik opštine.

(B92, agencije)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga