Živković: Vučić i Đurić glume da im je žao zbog Olivera Ivanovića

"Neki Đurić i neki Vučić od jutros glume da im je žao, a optuživali su ga da želi da oslabi srpsko jedinstvo"

16. jan 2018

Predsednik Nove stranke i nekadašnji premijer Srbije Zoran Živković optužio je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića i šefa Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Mark Đurića da “glume” da im je žao zbog ubistva Olivera Ivanovića.

Živković je na konferenciji za novinare rekao da je Ivanović uhapšen na Kosovu kada se u Srbiji promenila vlast i kada su došli „neki Đurić i neki Vučić, koji od jutros glume da im je žao, a optuživali su ga da želi da oslabi srpsko jedinstvo“.

On je kazao da hitno treba utvrditi činjenice o ubistvu i pozvao građane da večeras od 19 sati ispred Hrama Svetog Save zapale sveće za Olivera Ivanovića.

Izražavajući saučešće porodici Olivera Ivanovića i svim građanima Srbije, predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Živkovićem kazao da je Ivanović imao viziju građanskog mira na Kosovu.

„Danas je tužan dan i velika tragedija. Njemu su mnogi u proteklom vremenu crtali metu na leđima. Ovo nije pucanj u njega kao čoveka, roditelja, brata, oca već u čoveka koji se zalagao za mir. Atentat na Olivera Ivanovića je vraćanje u davne godine“, kazao je lider DS-a.

Po njegovim rečima, ubistvo Olivera Ivanovića je „poruka da ne smete mirno da govorite i zalažete se za vrednosti društva a da vas ne stigne metak“.

„Ne znamo ko je kriv, ali znamo da niko nije nevin. Svi su krivi, ovo je tragičan događaj za sve“, kazao je Šutanovac i pozvao nadležne da „ne objašnjavaju ko je Oliver bio već da kažu ko je pucao u njega u ko je naredio ili inspirisao taj pucanj“.

Radulović: Marko Đurić je crtao metu na leđima Olivera Ivanovića

Predsednik pokreta Dosta je bilo Saša Radulović izjavio je danas da od nadležnih organa očekuje da hitno uhapse nalogodavce i ubice Olivera Ivanovića, čijom su smrću, kako je naveo, izgubili svi građani Srbije.

Radulović je kazao da je Ivanović, kao istaknuti opozicionar, bio „jedan od retkih glasova razuma na Kosovu i Metohiji“.

„Ono što očekujemo od vlasti i u Beogradu i u Prištini je da se manu praznih reči. Reči su jeftine. Trebaju nam dela“, navodi se u saopštenju pokreta Dosta je bilo i dodaje da je „u Kosovskoj Mitrovici na vlasti Srpska napredna stranka (SNS), a Prištini je na vlasti Haradinaj koji je u koaliciji i uz podršku SNS-a“.

Radulović je ocenio da je na konferenciji za novinare predsednika Srbije Aleksandra Vučića, sazvanoj posle sednice Saveta za nacionalnu berbednost povodom ubistva Ivanovića, on nastupao kao predsednik SNS-a, a ne kao predsednik zemlje.

„Sat vremena smo slušali optužbe o svemu i svačemu, napade na opoziciju, priču o umobolnim ljudima, o poremećenim ljudima, o ovome i onome, ko je kriv ko nije kriv. Slušali smo o tome kako je Aleksandar Vučić tobože najbolji prijatelj Olivera Ivanovića. Ispada samo da je Marko Đurić koji ga je napadao i crtao metu na njegovim leđima u stvari radio samoinicijativno“, rekao je Radulović.

On je kazao da građani Srbije sve to gledaju.

„Nikoga ne optužujemo, samo očekujemo da država radi svoj posao. Ubice i nalogodavci moraju da budu privedeni pravdi“, rekao je Radulović.

(Autonomija/Beta) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Božanstvo
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga