Živković: Vojvodini autonomija do granica državnosti

“Omnibus zakon iz 2002. godine je najveći iskorak"

10. apr 2016

Predsednik Nove stranke Zoran Živković rekao je da za tu stranku nema dileme da Srbija treba što više da se decentralizuje, a autonomija Vojvodine treba da bude široka “do granica državnosti Srbije”.

“To nije dobra volja beogradskih vlasti, već potreba. Svaka normalna vlast bi tražila da se oslobodi onih obaveza i dužnosti koje su mnogo bolje i lakše za sprovođenje na lokalu, odnosno na nivou regiona ili pokrajine”, kazao je Živković na osnivačkoj skupštini Pokrajinskog odbora Nove stranke.

Prema njegovim rečima, za vraćanje autonomije Vojvodini najviše je činjeno u prvim godinama nakon petokotobarskih promena.

“Omnibus zakon iz 2002. godine je najveći iskorak. Kasnije vlasti nisu učinile ništa da se stanje suštinske autonomije Vojvodine promeni nabolje, a to se odnosi i na promenu Ustava. Oni koraci napred načinjeni omnibus zakonom, nisu utemeljeni u aktuelni Ustav Srbije, i to mora da se menja”, poručio je Živković a prenosi Nova stranka u saopštenju za javnost.

Za predsednicu Pokrajinskog odbora izabrana je Tanja Roganović, dosadašnja predsednica novosadskog odbora te stranke.

Tanja Roganović je na osnivačkoj skupštini kazala da je najvažniji zadatak razvijanje stranačke infrastrukture u Vojvodini, prenela je Nova stranka u saopštenju za javnost.

Pokrajinski odbor još čine Dragana Stipić iz Subotice, Irena Tapavički iz Zrenjanina, Milena Beksedić iz Pančeva, Željko Dimović iz Sombora, Dragan Perić iz Sremske Mitrovice i Mikloš Dubinji iz Vrbasa.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga