Živković: Uzvratićemo ako nas vlast napadne i braniti se na zakonom dozvoljen način

"Uzvratićemo na način kako vlast ide prema nama, na isti način, ni milimetar iznad ni milimetar ispod"

22. jula 2019

Predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je danas da će opozicija uzvratiti ako vlast počne fizički da se sa njom obračunava i braniti se „na način koji je dozvoljen pozitivnim zakonodavnim propisima“.

„Ako vas neko napadne vi imate pravo u samoodbrani, koja se dokazuje u istražnom postupku i na sudu ako je potrebno, da se branite na svaki način oružjem koje imate i za koje imate ovlašćenje da koristite. Da li je to jaka reč, ili prejaka reč, da li je to kamenica ili nešto drugo zavisi od druge strane“, rekao je Živković na konfernciji za novinare u holu Skupštine Srbije.

On je prethodno rekao da se u nekim medijima pojavio tekst „Operacija omča“ koji je na neki način nastavak nedavnog autorskog teksta predsednika države Aleksandara Vučića „Elita i plebs“.

„Ovde se predviđa da će biti ubistava po Srbiji, da će biti verovatno ubijen neki opozicioni lider, da bi se to pripisalo Vučiću pa da se vrši pritisak na tu stranu“, rekao je Živković, dodajući da se u tom tektu navodi da su „svi protiv nas“.

„Pošto je tu izrečena pretnja nekima iz opozicije moj odgovor je, na koga god da su mislili, ako pokušaju nešto slično ne samo da će biti krivi ako se bilo kome nešto desi, nego ćemo uzvratiti. Ponavljam, uzvratićemo na način kako vlast ide prema nama, na isti način, ni milimetar iznad ni milimetar ispod“, rekao je Živković.

Govoreći o izboru novog poverenika za dostupnost informacija od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, koji je na dnevnom redu današnjeg zasedanja, on je rekao da se tako okončava borba vlasti proti nezavisnih institucija.

On je rekao da smenu može da očekuje poverenica za rodnu ravnopravnost Brankica Janković, koju je vlast napala preko svog „eskponenta“, lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja.

Komentarišući ostavku na mesto kosovskog premijera Ramuša Haradinaja, Živković je rekao da je Vučića uhvatio strah, i upitao da li je to zato što bi Haradinaj mogao nešto da objavi, neke njihove „zajedničke tajne“ iz devedestih godina ili kasnije.

(Beta, foto: N1)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga