Živković: Režim kreira atmosferu nasilja i sprema izbornu krađu

"Hvatali smo mi i veće lopove u izbornoj krađi"

30. mar 2016

Predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je danas da se predstojeći izbori održavaju u atmosferi nasilja i da postoje ozbiljne sumnje da vlast sprema izbornu krađu, ali je poručio da je koalicija u kojoj nastupa spremna da odbrani izborni rezultat jer su devedesetih godina 20. veka “hvatali i veće lopove u izbornim krađama”.

„Ima puno razloga za sumnju u izbornu krađu. Nije moguće da se za deset sati sakupi deset hiljada potpisa, to je neko uradio ranije i držao u fioci, a to je nelegalno. Takođe, nije zakonito da se od državnog novca deli mito biračima, ili da se ljudi preseljavaju iz jedne opštine u drugu samo zbog izbora…“, rekao je Živković za Radioteleviziju Vojvodine.

Prema njegovim rečima, koalicija okupljena oko Demokratske stranke (DS) i Nove stranke je spremna da se suptostavi izbornoj krađi i da brani izborni rezultat, koji će, kako je ocenio, biti „daleko od onog koji se prikazuje preko naručenih istraživanja javnog mnjenja“.

„Hvatali smo mi i veće lopove u izbronoj krađi. Slobodana Miloševića 1996. godine u Nišu i po celoj Srbiji. Nakon 5. oktobra to se nije dešavalo dosad“, kazao je Živković.

Komentarišući reakciju Partije evropskih socijalista, koja je osudila nedavni napad na članove DS-a, on je ocenio da ta reakcija potvrđuje da ne stoji Vučićeva priča „da ga Evropa voli jer je garant mira“.

„Imali smo mi već jednog garanta mira, pa je posle toga Srbija bombardovana“, rekao je Živković.

Optužio je aktuelne vlasti da su preko svake mere zadužile Srbiju. „Zašto je dug povećan za deset milijardi? Zbog toga će neko da ide u zatvor“, poručio je Živković.

On je naveo i da je vlast formirana posle 5.oktobra zatekla državu u kojoj nije bilo ni struje, dok se benzin kupovao na ulici, a da su za dve i po godine povećali plate prosveti za osam puta.

“Od 2004. godine nastupio je period usporavanja, saplitanja i kraduckanja, dok u poslednje četiri godine imamo erupciju zla”, rekao je Živković i ocenio da je Srbiji zato potrebna akcija “Sablja 2”.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga