Živković: Podneću krivične prijave protiv odgovornih u vojsci i policiji

"Martinović dobio podatke iz MUP-a i Vojnog odseka u Nišu, što je kršenje zakona"

29. juna 2017

Predsednik Nove stranke Zoran Živković najavio je danas da će podneti krivičnu prijavu protiv odgovornih u ministarstvima unutrašnjih poslova i odbrane zbog dostavljanja njegovih ličnih podataka o služenju vojnog roka i nošenju oružja poslaniku Srpske napredne stranke Aleksandru Martinoviću.

Živković je novinarima u Skupštini Srbije rekao da je Martinović prekršio odredbu Krivičnog zakona kojim se, kako je precizirao, zabranjuje da se „neovalašćeno koriste, objavljuju i zloupotrebljavaju na bilo koji način podaci o ličnosti“.

„To su stvari koje su moji lični podaci i ja mogu da ih iznesem javnosti i kažem o lečenju i posedvanju oružja, ali to ne sme niko drugi da iznese“, rekao je on navodeći da je očigledno da je Martinović dobio podatke iz MUP-a i Vojnog odseka u Nišu što je, kako je naveo, „kršenje zakona“.

On je kazao da je Poverenik za zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić već pokrenuo postupak o tome iz svoje nadležnosti.

Živković je rekao da je zbog saobraćajne nesreće koja se dogodila 1983. godine proglašen nesposobnim za služenje vojnog roka, detaljno opisujući povrede koje je zadobio, kao i lečenje.

On je rekao da je dozvolu za nošenje oružja dobio najpre 1994. godine zbog lične bzbednosti kada je bio član skupštinskog Odbora za bezbednost i ta dozvola je kasnije obnovljena takođe zbog zaštite lične bezbednosti.

U Skupštini je juče posle izlaganja Živkovića koji je kritikovao kadrovska rešenja nove vlade, Martinović rekao da su ga „baš zvali iz Vojnog odseka iz Niša“ i poslali mu faksom dokumenta o Živkoviću u kojima je navedeno da on nije sposoban za služenje vojnog roka što po propisima znači „stanje najtežih poremećaja funkcija“.

On je izneo i podatak da je 23. juna 2010. Živkovć dobio dozvolu za pištolj i pozvao ministra unutrašnih poslova Nebojšu Stefanovića, kao i Aleksandra Vulina, da se malo pozabave tim slučajem, s obzirom na to da pištolj ima čovek sa „najtežim poremećajem funkcija“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga