Živković: Nacionalisti iz regiona dižu tenzije pred izbore

"Logično da opozicija ima više kandidata, nemaju svi iste ciljeve"

12. feb 2017

Predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je da u predizbornim danima nacionalisti u Srbiji, Hrvatskoj i Kosovu kao da imaju dogovor da stalno dižu tenzije, a onda da „svojim čudotvornim delovanjem to kao rešavaju“.

„Dokaz za to je da su HDZ i SNS u istom evropskom udruženju političkih partija, baštine neku prošlost, a tzv. nerešeno nacionalno pitanje koriste za podizanje tenzija i svoje čudotvorno delovanje“, rekao je on u Jagodini, gde je prisustvovao osnivanju gradskog odbora Nove stranke.

Živković je ocenio da je Srbiji i regionu potrebna politika 21. veka, politika poštovanja domaćeg i međunarodnog prava, pravde i institucija.

„Sa naše strane doprinos celom regionu treba da bude da za početak izaberemo pravog predsednika države. Pre svega je Saša Janković kandidat opozicije. Izvesno je da će u drugom krugu biti kandidat vladajuće koalicije i Saša Janković“, rekao je Živković.

On je naglasio da je vrlo interesantna pažnja javnosti prema opozicionom kandidatu kada imamo situaciju da SNS ima tri potencijalna kandidata – Vučić, Nikolić ili tajni kandidat.

„To je od većeg interesa. Opozicija je raznorodna nismo svi istog ideološkog diskursa, nemamo svi iste ciljeve na ovim izborima, tako da je logično da imamo više kandidata“, rekao je je on.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga