Živković: Bojović i Šarić garant opstanka vlasti

"Jedan iz koalicije na vlasti drži dokaze da se njegov partner slikao, ljubio i poslovao sa Šarićem, a ovaj drugi ima dokaze da je ovaj prvi to isto radio ali sa Lukom Bojovićem", kaže bivši premijer Srbije Zoran Živković

12. jan 2013

Luka Bojović i Darko Šarić garant su koalicije koja je danas na vlasti, zato što jedan iz te koalicije drži dokaze da se njegov partner slikao, ljubio i poslovao sa Šarićem, a ovaj drugi ima dokaze da je ovaj prvi to isto radio ali sa Lukom Bojovićem, izjavio je večeras bivši premijer Srbije i nekadašnji visoki funkcioner DS Zoran Živković na inicijativnom sastanku za osnivanje Nove stranke u Nišu.

On je rekao da Šarić nikada neće biti uhvaćen jer „oni koji danas vrše vlast, zajedno sa dobrim delom onih koji su pre njih držali vlast imaju u porodičnom albumu fotografije sa Šarićem“. Živković je kazao da je Srbija u očajnom stanju zbog čega je odlučio da se vrati u politiku posle osam godina pauziranja.

– U Srbiji osim naroda, Đokovića i još dvadesetak primera kao što je on, ne valja ništa. Mi nećemo da pričamo da je Srbija divna i da samo treba da se promeni Vlada, da samo mi treba da dođemo na vlast i biće sve u redu. Dvadeset najpametnijih ljudi u istoriji čovečanstva da dođu danas u Srbiju ne bi ništa pomerili za milimetar. Srbiji treba promena celog sistema i to odmah, inače ode voz, istakao je Živković.

Prema rečima bivšeg premijera jedina tekovina 5. oktobra je ta da se više ne krade na izborima, već posle izbora i to tako što se izigrava narodna volja.

– Glasate za jednu stranku koja je motor demokratskih promena, a onda se ta stranka u protivprirodnom bludu udruži sa strankom koja je prouzrokovala najveće probleme u ovom društvu. Nismo mi devedesetih godina bili u bilo kakvoj zaavadi sa SPS-om, nismo gledali istu devojku pa se svađali ko će da je zavede, ili se trkali za isti sto u kafani. Ne, ovi su hteli da nas pobiju, oni su pucali na nas, oni su ubili najboljeg među nama i tu pomirenja nema. Kakvo je pomirenje bilo, dotle je i trajala ta zajednica: dok je bilo para i dok je bilo vlasti, istakao je Živković pred pristalicama u sali Simfonijskog orkestra u Nišu. Nova stranka prikuplja 10.000 potpisa za registraciju.

(Blic)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Hleba i igara
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga