Živi magarac, jarac i jagnjad kao reklama za autoperionicu u Novom Sadu

Držanje domaćih životinja je zabranjeno u urbanim delovima grada

20. maja 2019

Dok magarac, jarac i dvoje jagnjadi mirno pasu ispred jedne autoperionice u novosadskom naselju Liman, vlasnik te autoperionice tvrdi da je u pitanju “reklama”, iako je odgovarajućim gradskim odlukama zabranjeno držanje domaćih životinja u urbanim delovima grada.

„Životinje smo doveli sa Čeneja radi poboljšanja posla koji smo započeli na Limanu. Već posle nekoliko dana, životinje su privukle pažnju i građani dolaze sa decom da pogledaju magarca, jarca i dvoje jagnjadi. Životinje pazimo, hranimo i pojimo ih redovno, preko dana budu na otvorenom, a uveče u zatvorenom prostoru, na sigurnom. Do sada se niko nije žalio na to što su životinje napolju“, kazali su vlasnici autoperionice za informativni portal 021 (021.rs).

Dodali su da im je cilj da privuku pažnju građana i potencijalnih mušterija.

Jarac sa veoma velikim rogovima i magarac mirno pasu i vezani su, a dva jagnjeta su zatvorena u oboru.

Na podsećanje o Odluci o držanju domaćih životinja na teritoriji grada, vlasnici su kazali da se do sada niko nije žalio i da je ljudima u okolini “zanimljivo što deca mogu da vide kopitare i papkare”.

U članu 11. Odluke o držanju domaćih životinja na teritoriji Grada Novog Sada navodi se da je u objektima višeporodičnog stanovanja i poslovnim prostorijama zabranjeno držanje domaćih životinja, između ostalog, i u vrtnoj bašti, zajedničkom dvorištu.

Držanje kopitara i papkara eksplicitno je zabranjeno u narednom članu iste odluke u nekoliko mesnih zajednica u Novom Sadu, među kojima su i mesne zajednice na Limanu.

(Autonomija/021)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga