Živan Berisavljević: Osuda povampirene satanizacije

"Od svih politika koje vam donose ili kvare karijeru ipak je najbolja principijelna politika“

12. dec 2019

Poštovano uredništvo Autonomije ,

Želim ovom izjavom da se zahvalim vama i čitaocima vašeg portala što su moj intervju, objavljen 10. novembra pod naslovom „Završni taktovi nacionalističke kontrarevolucije“ – koji je sjajno formulisao vaš saradnik Dalibor Stupar – visoko ocenili do mere da je izdvojen za vašu rubriku Najpopularnije.

A to veoma cenim ne samo zato što već godinama znam da verni čitaoci vašeg široko čitanog portala pripadaju onoj Vojvodini u koju i ja verujem, nego i zato što ste mi objavljivanjem i takvim vrednovanjem moga intervjua , i nehotice veoma mnogo pomogli. I to –unapred!

Posebno objavljivanjem završnog pasusa koji glasi:

“Mi moramo ući u borbu koja nije ni laka ni jednostavna, ali koja jedina ima perspektivu. Ja sam star i na pamet mi ne pada da se u bilo kom smislu preporučujem kao čovek ambicije, ali amanetno kažem mladim ljudima koji dolaze, i kojih ima više nego što se misli: ako časno uđu u tu borbu, časni ljudi će im prići. Iz mog ukupnog političkog iskustva uverio sam se da je od svih politika koje vam donose ili kvare karijeru ipak najbolja principijelna i čestita politika“.

Kako- pomogli? I kako –unapred?

Pa tako što je taj intervju najbolja odbrana od još jednog orkestriranog pokušaja moje javne satanizacije: jer, samo par nedelja nakon njegovog objavljivanja optužen sam, ni manje ni više, nego da tajno pregovaram sa ovdašnjim naprednjacima i njihovim panonskim čelnikom Igorom Mirovćem!

Ja koji sam naprednjake prvi u zemlji kvlifikovao kao „reciklirane šešeljoide“, a za zlosrećnog Mirovića takođe prvi izjavio da je gaulajter preko koga samodržac Vučić upravlja Vojvodinom!?

U prljavoj paškvili, objavljenoj (gle stila!) u istovetnom tekstu i istovremeno u dva notorna režimska tabloida, a napisanoj u jednoj povampirenoj novosadskoj političkoj kuhinjcii za proizvodnju besramnih kleveta istaknutih Vojvođana – protivnika naprednjaka i njihovih ovdašnjih kolaboracionista – zapljunut sam zato što se poslednjih meseci (ne jedini, naravno) odlučno suprotstavljam pokušajima da se ono malo borbenih vojvođanskih NVO – posredstvom čelnika erzac-vojvođanskih partija, koje na svim nivoima manje ili više otvoreno sarađuju sa naprednjacima – stavi pod kontrolu režima koji sve intenzivnije zatire sve što je vojvođansko.

Ili da se te organizacije bar pocepaju i neutrališu.

(Autor je predsednik Saveta Vojvođanskog kluba)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga