Žitovojvodina: Makedonija nije ukinula spornu uredbu

Veliki gubici izvoznika iz Srbije

06. avg 2013

Udruženje mlinara i pekara Žitovojvodina upozorilo je danas da Makedonija još uvek nije ukinula spornu uredbu o ograničavanju uvoza pšenice i brašna i dodalo da izvoznici tih proizvoda iz Srbije zbog toga trpe velike štete .

Žitovojvodina je u otvorenom pismu pozvala ministra trgovine Rasima Ljajića da hitno preduzme odgovarajuće mere prema Vladi Makedonije, kako bi se problem što pre rešio.

To udruženje je podsetilo da je povodom ovog problema održano nekoliko sastanaka, ali da do dana današnjeg makedonska vlada nije ukinula spornu uredbu.

„Jedan od razloga izostanka bilo kakvih vidljivih rezultata brojnih preduzetih aktivnosti je činjenica da u navedenim razgovorima srpska strana nije bila ravnopravna jer nije odmah uvela mere reciprociteta prema Makedoniji, što je ‘Žitovojvodina’ odmah predložila“, navodi se u saopštenju.

Žitovojvodina je pre više od mesec dana zatražila od vlasti u Srbiji da uvedu recipročne mere prema Makedoniji, kada je u pitanju ograničavanje uvoza pšenice i brašna.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga