- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Žitelji Bocki upali u skupštinu Novog Sada

Član Inicijativnog odbora Nebojša Ćirković ističe da je stanovnicima Bocki dojadilo da od svakog ko dođe na vlast u gradu slušaju samo obećanja. A, prema njegovim rečima, u gradsku skupštinu došli su jer traže da im predsednik novosadskog parlamenta Aleksandar Jovanović i gradonačelnik Igor Pavličić objasne zbog čega se ne rešava problem vodosnabdevanja u njihovom aselju.
„Tražimo da se stavi na razmatranje tačka dnevnog reda za uvođenje vode i kanalizacije pod hitno u naselje Bocke. Uradili smo analize uzoraka u Higijenskom zavodu, voda nije ni za zalivanje bašte, a kamoli za pranje sudova i kupanje. Slali smo dopise, ali do gradonačelnika ne možemo da dođemo. Šalju nas kod Egića. On nam je obećao u martu da će mašine doći. Kog marta, koje godine, kog stoleća !? Svi gradonačelnici koji su se promenili dosad, svi su obećavali …gde je to? „, ogorčen je Ćirković.
Dodaje da on i njegove komšije iz naselja neće napustiti salu sve dok ih ne primi na razgovor predsednik Skupštine, ili gradonačelnik.

U novosadsku skupštinu došla je i policija koja je legitimisala grupu nezadovoljnih građana, a zbog ovog incidenta gradski odbornici zakazanu sednicu su održali u zgradi Skupštine Vojvodine.

(Radio 021)

Podelite ovu stranicu!