Ziljkić osudio grafit mržnje u Novom Sadu

Ovakvi postupci neće poremetiti rad i suživot sa pripadnicima drugih verskih zajednica

04. feb 2015

Glavni vojvođanski imam Muhamed ef. Ziljkić osudio je grafit mržnje koji je ispisan u Novom Sadu, a koji su radnici novosadskog Gradskog zelenila prekrečili.

Ziljkić je u pisanoj izjavi naveo da Islamska zajednica izražava zabrinutost i osuđuje pisanje poruka u kojima se poziva na linč pripadnika te verske zajednice.

„Znajući da je Novi Sad poznat po multietničnosti, godinama unazad negujemo lepe odnose kako sa Gradskom upravom, tako i sa drugim crkvama i verskim zajednicama. Mišljenja smo da je ovaj posupak individualni čin i zasigurno neće poremetiti tople odnose koje pripadnici muslimanske veroispovesti održavaju sa svojim sugrađanima“, istakao je Ziljkić.

On je naveo i da je uveren da će većina građana Srbije osuditi takve poruke, jer nedvosmisleno predstavljaju pokušaj narušavanja međuljudskih odnosa između različitih verskih grupa.

Glavni vojvođanski imam je poručio da takve parole neće osujetiti najčistije motive u razvijanju još boljih međuverskih odnosa, koji su u interesu svih građana.

„Ovim putem pozivamo sve verske zajednice da javno osude ovaj nemili događaj i još jednom ističemo da ovakvi postupci neće poremetiti naše aktivnosti, rad i suživot sa pripadnicima drugih verskih zajednica“, istakao je Ziljkić.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga