Ziljkić: Mi smo građani ove zemlje

...i drugog doma osim ovoga nemamo

17. okt 2014

Glavni imam vojvođanski Muhamed Ziljkić saopštio je danas da islamska zajednica izražava veliku zabrinutost zbog demoliranja objekata u vlasništvu Albanaca u Novom Sadu i drugim gradovima Vojvodine.

Ziljkić je upozorio da mu se obratilo mnogo građana koji strahuju za svoje porodice i živote, bojeći se da su oni sledeće potencijalne žrtve.

„Pozivam na uzdržanost i pozivam državu da pokaže da je jednaka prema svima bez obzira kojoj naciji i veri pripadali. Muslimani Srbije, Vojvodine i Novog Sada do sada su živeli u miru i komšijskoj harmoniji sa svojim komšijama pravoslavcima“, navodi se u saopštenju Ziljkića.

On je poručio da islamska zajednica osuđuje svaki vid provokacije, pa i onaj koji se dogodio na utakmici između Srbije i Albanije, te da se ograđuje od svih nacionalističkih provokacija.

„Mi smo građani ove zemlje i drugog doma osim ovog nemamo. Želimo da zajednički podižemo naš dom i da živimo u miru sa svojm prijateljima i komšijama“, istakao je glavni imam vojvođanski. On je ocenio da se rušenjem ništa neće postići.

„Novi Sad je grad kojim se svi ponosimo i koji treba da bude primer svima kako mnoge religije koje su u njemu zastupljene imaju svoju slobodu i mir. Islamska zajednica i muslimani Vojvodine šalju signal protiv mržnje i nepravde i pozivaju na toleranciju“, ukazao je Ziljkić.

On je u saopštenju pozvao sve da podignu glas protiv nacionalističkog ekstremizma i založe se za demokratski poredak.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga