Žika od devet fotelja

Pokrajinski poslanik Živorad Smiljanić obavestio je juče odbornike SO Apatin da je podneo neopozivu ostavku na funkciju direktora Doma zdravlja da ne bi bio u sukobu interesa. Sve bi bilo u redu da pored ove funkcije Smiljaniću ne ostaje devet fotelja

17. juna 2010

Pokrajinski poslanik Živorad Smiljanić obavestio je juče odbornike SO Apatin da je podneo neopozivu ostavku na funkciju direktora Doma zdravlja da ne bi bio u sukobu interesa.
Sve bi bilo u redu da pored ove funkcije Smiljaniću ne ostaje devet fotelja jer je istovremeno pokrajinski poslanik, predsednik opštine Apatin, upravnik banje Junaković, član UO Kliničkog centra Vojvodine, član programskog odbora Radiodifuzne ustanove Vojvodine, predsednik opštinskog Crvenog krsta, predsednik Opštinskog odbora SPS, predsednik Odbora za nautički turizam Srbije i čelnik Bokserskog saveza Srbije.
Smiljanić se sa ove funkcije, na koju je imenovan 28. jula 2006. kako je naveo u ostavci, odrekao „zbog izbegavanja sukoba interesa“ pošto ga je Agenciji za borbu protiv korupcije upozorila na prekomerno gomilanja funkcija. Ostale funkcije Smiljanić će, pošto nisu imenovane već ga je za njihovo obavljanje narod birao, zadržati. Smiljanića je ranije od Agencije za borbu protiv korupcije zbog gomilanje funkcija prozvala odbornička grupa DS u Apatinu, koja je u ovoj opštini opozicija.
Milan Dražić, šef odborničke grupe građana „Pokret za Apatin“, dodaje da Smiljanić ima značajno mesto među golubarima, lovcima, udruženjima penzionera…
– Suština nije što Smiljanić, kako tvrdi, prima samo 160.000 dinara mesečno, već što kontroliše sve tokove novca apatinskog budžeta. Umesto da mesni samodoprinos ulaže u infrastrukturu, on ga presipa u spomenike. Lokalne manifestacije u banji Junaković finansira iz budžeta. Zato ne iznenađuje njegova rečenica: „Šta će meni kadar dok sam ja kadar“- objašnjava Milan Dražić.

(Blic)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga