Žigmanov: SNS u subotičkim javnim preduzećima sprovodi ankete o sigurnim glasovima

"Resursi državne uprave, javnih preduzeća, ustanova ne smeju biti ni na koji način fukcionalno stavljeni u izborni proces"

25. jan 2017

Predsednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) Tomislav Žigmanov izjavio je danas u Subotici da se u pojedinim subotičkim javnim preduzećima, na čijem su čelu kadrovi Srpske napredne stranke (SNS), među zaposlenima sprovode ankete o sigurnim glasovima, prenosi portal Magločistač.

Žigmanov je za taj portal rekao da su zaposleni u tim preduzećima pitani da li će dati siguran glas kandidatu SNS-a.

“To nije praksa koja je legitimna u državama EU gde Srbija teži. Resursi državne uprave, javnih preduzeća, ustanova ne smeju biti ni na koji način fukcionalno stavljeni u izborni proces”, istakao je on.

Ocenio je da je subotička vlast koju predvodi SNS kadrovski slaba, netransparentna i nema iskustva u upravljanju složenijim procesima kao što je vođenje jednog grada.

“Kadrovska insuficijentnost, odsustvo, čak ponekad, i minimalne transparentnosti i otvorenosti predstavnika vlasti za javnost, odsustvo kvalitetnih programa koji bi se realizovali, samo ukazuje da su oni koji danas obavljaju vlast u Subotici nespremno dočekali preuzimanje vlasti”, smatra Žigmanov.

Dodao je da se vođenje grada ne može skrivati iza parola u kojima će se spominjati ime Aleksandra Vučića, nego da je to zahtevan i složen proces koji mora uključivati i građane i resurse lokalne zajednice.

“To nije bilo za očekivati jer je pre svega i njihov koalicioni partner Savez vojvođanskih Mađara (SVM) u ranijem periodu imao neko iskustvo upravljanja gradom”, podsetio je Žigmanov.

Ukazao je i da dovođenje ljudi sa strane na ključne pozicije u gradu, koji ne poznaju prilike i lokalne okvire, predstavlja „pokazivanje prkosa i demonstriranje uvreda prema svim lokalnim kadrovskim potencijalima“.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga