Žigmanov: Poziv članice DSHV-a da Hrvati glasaju za Vučića iznenađenje za stranku

Utisak je da je sve posledica unapred pripremljenog i režiranog čina

05. mar 2017

Predsednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) Tomislav Žigmanov izjavio je danas da je poziv poslanice DSHV u Skupštini Vojvodine Vesne Prćić da Hrvati u Srbiji glasaju za Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima, „iznenađenje“ za njega i članove te stranke.

Žigmanov je agenciji Beta rekao da „takva praksa samostalnog istupanja o tako važnim pitanjima nije zabeležena u istoriji DSHV“.

„U tom smislu bilo je za očekivati da se u javnosti od strane zvaničnika do tada ne iznose nikakva, pa ni lična stanovišta, a posebno ne ona koja bi pozivala građane hrvatske nacionalnosti u Srbiji kome trebaju dati poverenje“, kazao je predsednik DSHV.

Žigmanov je dodao i da čudi mesto, način i vreme objave njenog poziva, na privatnom subotičkom internet portalu Subotica info.

„Uobičajena je politička praksa da se to radi u formi pisane izjave ili na konferenciji za medije, a ovako se stvorio utisak da je sve posledica unapred pripremljenog i režiranog čina“, kazao je Žigmanov.

On je najavio da će DSHV zauzeti zvaničan stav o mogućoj podršci kandidatima za predsednika Srbije u utorak, 7. marta, na sednici stranačkog Veća i dodao da će istup Vesne Prćić verovatno biti predmet rasprave na organima stranke.

Vesna Prćić koja se nalazi i na mestu direktorke Javnog komunalnog preduzeća Pogrebno u Subotici pozvala je juče u svoje lično ime Hrvate u Srbiji da glasaju za Aleksandra Vučića.

Ona je za portal Subotica info kazala da Hrvati u Vojvodini i Srbiji glasaju za predsedničkog kandidata SNS koji, kako je navela, „podržava i sprovodi politiku razvoja, prosperiteta, a iznad svega poštovanja ljudskih i manjinskih prava, evropskih standarda i vrednosti“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Hleba i igara
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga