Žigmanov: Napadnuto Hrvatsko kulturno društvo u Sremu

"Strahujemo da je ovo posledica naraslog antihrvatskog raspoloženja u Srbiji"

14. feb 2020

Predsednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislav Žigmanov osudio je danas napad na prostorije Hrvatskog kulturnog društva “Ljube” iz istoimenog sremskog sela i poručio da je krajnje zabrinjavajuće što se taj napad dogodio u Sremu gde su Hrvati bili izloženi progonu devedesetih godina prošlog veka.

Žigmanov je u saopštenju za javnost naveo da su obijene prostorije i opljačkana oprema tog Hrvatskog kulturnog društva i podsetio da je pre desetak dana na meti napada bilo i hrvatsko društvo u Novom Slankamenu, takođe u Sremu, kada je počinilac uhapšen.

“U slučaju napada na prostorije Hrvatskog kulturnog društva ‘Ljuba’ ne samo da je reakcija nadležnih tela krajnje neadekvatna, već zvanične predstavnike hrvatske zajednice niko nije ni kontaktirao. Strahujemo da je ovo posledica naraslog antihrvatskog raspoloženja u Srbiji na koje već duže vreme upozoravamo”, naveo je Žigmanov.

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton na Tviteru je osudio taj napad.

“Posle napada na Hrvatski dom u Novom Slankamenu, sad su na meti prostorije Hrvatskog društva u selu Ljuba. Dokle više”, upitao je Marton.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Kuda?
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga