- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Zgrada RTV postala divlja deponija

Mnogi koji prođu Kameničkim putem i upute se ka bivšoj zgradi Televizije Novi Sad, mogu da naiđu na neprijatan prizor.

Zbog nesavesnih pojedinaca, koji na tom mestu odlažu građevinski otpad i stari nameštaj, ta zelena površina pretvara se polako, ali sigurno, u divlju deponiju.

„Deponija je nastala, ima već jedno dve godine i stalno se uvećava, tako da se problem širi. Reagovali smo sa komunalnom policijom, oni dođu, naprave zapisnik, ali po meni trebalo bi staviti rasvetu ili kameru ili učiniti da se više ne pravi ruina… pošto nema osvetljenja, tako da je to problem. Uglavnom se sve dešava noću… i sumnjivi pretovari kamiona, trgovina i tako to. Sve u svemu – rasulo, a nekad je ovde bio centar informisanja“, kažu komšije.

Lopovi i odlagači smeća se, prema rečima meštana, iskradaju uveče, dok nema nikoga. Do sada su odneli ograde, vrata i prozore, sve što je moglo da se iskoristi.

Budući da je nekadašnja rampa, koja je obezbeđivala taj prostor, nefunkcionalna, meštani koriste taj put kao prečicu do kuće, tako da se ne može kontrolisati ko još tu ulazi. Poslednjih godina, od kako nema ni čuvara, ni rasvete, situacija je, kažu, još gora.

Zbog velike deponije koja se stvorila na ovom mestu i pojave pacova, kod građana se stvorio strah od zaraza. Kako kažu, svaka prijava koju su poslali na adresu komunalnih službi bila je bezuspešna.

Sve što je komunalna inspekcija, prema njihovim rečima, preduzela, jeste sačinjavanje zapisnika prilikom izlaska na teren. Za hitno reagovanje nadležnih, građanima je rečeno da je potrebno uhvatiti počinioca na delu i prijaviti to Komunalnoj policiji.

„Oni su dali odgovor da čak i u slučaju da zapišemo registarski broj ko to pravi i istovara smeće, po zakonu i onda nije dovoljan dokaz“, dodaju komšije.

Od Komunalne inspekcije novinari RTV nisu dobili odgovor, a građani smatraju da bi neko privremeno rešenje, poput postavljanja table ili videonadzora, dosta pomoglo u sankcionisanju takvog ponašanja pojedinaca.

(RTV)

Podelite ovu stranicu!