„Žene“ u dvojezičnom izvođenju

Ispovesti šest žena izvode se na srpskom i mađarskom jeziku

30. okt 2015

Nakon premijere predstave „Dejstvo gama zraka na sablasne nevene“ u režiji Izabele Šantić i trećeg Festivala „Pozorišni dani Jovana Đorđevića“ poklonici pozorišta Kamerne scene „Miroslav Antić“ u Senti privode kraju pripremu dvojezične srpsko-mađarske predstave „Žene“ Alda Nikolaja u režiji Zoltana Deme – Branka Vučetića iz Sente i Zoltana Demea -Bimba iz Čoke.

Pretpremijera komada biće u petak u Domu kulture u Čoki, dok je premijerno izvođenje na sceni Doma kulture u Senti 3. zatim, 4. i 5. novembra.

I pretpremijera u Čoki i premijerne izvedbe u Senti su od 20 sati, a ulaznica košta 250 dinara.

Pregalac u pozorišnom amaterizmu i reditelj u KS „Miroslav Antić“ Branko Vučetić kaže da se radi o zanimljivom projektu, u kome se čudne ispovesti šest žena izvode na srpskom i mađarskom jeziku. Na realizaciji zajedničkog projekta našli su se pozorišni entuzijasti i glumci KS „Miroslav Antić“ i senćanskog Udruženja „Keks“, tako da se predstava „Žene“ radi u njihovoj koprodukciji.

„Predstava će, kako verujemo, imati uticaja na razvoj međunacionalne tolerancije u ovim krajevima i utrti put novim kulturnim događanjima koja će imati značaj i za mađarski i za srpski živalj“, rekao je Branko Vučetić. U predstavi glume Mirjana Savin, Izabela Kiš, Gordana Nikolić, Beata Graca, Dejana Šević i Ljubica Romandić, a saradnici na predstavi su Svetlana Kozić, Atila Juhas, Svetlana Popović i Nebojša Basarić.

(Dnevnik)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga