Žene u crnom: Hitno procesuirati ratnog zločinca Vojislava Šešelja

"Vučić da se jasno ogradi od politike zločina i mržnje kojoj je pripadao"

18. apr 2018

Nevladina organizacija Žene u crnom saopštila je danas da je lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj ratni zločinac i da njegovi javni nastupi kojima širi mržnju, poziva na izvršenje krivičnih dela i preti, zahtevaju hitnu reakciju pravosudnih organa.

Žene u crnom osudile su današnji napad Šešelja na delegaciju hrvatskog Sabora, ali i napad na poslanicu Demokratske stranke Aleksandru Jerkov u Narodnoj skupštini.

Ta nevladina organizacija je podsetila da je Šešelj od povratka u Srbiju u više navrata činio krivična dela i prekršaje u vezi sa javnim redom i mirom, među kojima su pretnje upućene Staši Zajović u sudnici tokom procesa rehabilitacije Draže Mihajlovića, kao i građanima koji su obeležavali godišnjicu genocida u Srebrenici.

„Zajedničko za sve ove slučajeve je da Vojislav Šešelj ni jednom nije procesuiran. Ova, kao i činjenica da Vojislav Šešelj ima ogromno medijsko prisustvo u medijima pod kontrolom vlasti govore da on za svoje delovanje ima podršku aktuelnih vlasti„, navele su Žene u crnom.

Istakle su da posebna odgovornost leži na predsedniku Aleksandru Vučiću koji je bio Šešeljeva „desna ruka“ i od njega zatražile da se jasno ogradi od politike zločina i mržnje kojoj je pripadao.

„Zahtevamo od vlasti Srbije da hitno procesuiraju ratnog zločinca Vojislava Šešelja i da stanu na put njegovom destruktivnom delovanju“, navele su Žene u crnom.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: 2021
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga