Žene ravnopravne na Novosadskom univerzitetu

Od 14 dekana fakulteta na Univerzitetu u Novom Sadu, imamo četiri žene dekanice

20. okt 2010

Bivša rektorka Novosadskog univerziteta Radmila Marinković-Nedučin ocenila je danas da je na tom univerzitetu uspostavljena rodna ravnoteža između muškaraca i žena.
„To je dokaz da je žena, bez obzira na njene brojne druge obaveze u društvu i porodici, pronašla svoje mesto i u akademskom svetu“, kazala je Marinković-Nedučin na konferenciji „Žene i univerzitet“ u Skupštini Vojvodine.
Navela je da su od 44.440 studenata na osnovnim studijama Univerziteta u Novom Sadu 54 odsto žene, a da među zaposlenima ima 52,5 odsto žena.
„Od 14 dekana fakulteta na Univerzitetu u Novom Sadu, imamo četiri žene dekanice, gde treba posebno naglasiti da iako nemamo jasan uvid koliko žena je doktoriralo, sigurno znamo da je na našem Univerzitetu žena bila ta koja je prva doktorirala“, kazala je Marinković-Nedučin.
Konferencija je deo projekta „Deset godina ženskog aktivizma u Vojvodini“. Pored Radmile Marinković-Nedučin skup su vodile i Olga Hadžić i Fuada Stanković, koje su takođe bivše rektorke Novosadskog univerziteta.
Konferenciju „Žene i univerzitet“ organizovali su Zavod za ravnopravnost polova Vojvodine, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga