Željko Mitrović odbio saradnju sa Andželinom Džoli

"Imao sam velike simpatije prema Džoli i veoma poštovao njeno delo i lik. Nažalost, ona je prepuna predrasuda o Srbima. Znam da saradnja sa njom otvara vrata velikog filmskog biznisa, ali ne želim da budem deo nečega što po ko zna koji put predstavlja Srbe kao večite loše momke", izjavio je Mitrović.

14. jul 2010

Vlasnik kompanije Pink films internešenal (Pink Films International – PFI) Željko Mitrović odbio je da sarađuje u novom projektu holivudske glumice Andželine Džoli (Angelina Jolie), saopštio je danas PFI.

„Imao sam velike simpatije prema Džoli i veoma poštovao njeno delo i lik. Nažalost, ona je prepuna predrasuda o Srbima. Znam da saradnja sa njom otvara vrata velikog filmskog biznisa, ali ne želim da budem deo nečega što po ko zna koji put predstavlja Srbe kao večite loše momke“, izjavio je Mitrović.

PFI je danas saopštio da se Mitrović u utorak sastao sa četvoricom producenata iz tima Džolijeve, kako bi razgovarali o učešću njegove kompanije u stvaranju filma koji treba da se snima u Srbiji i delom u Bosni i Hercegovini.

Kako se navodi, „bez obzira na izuzetnu važnost ovog posla Mitrović je, nakon što su ga producenti detaljnije upoznali sa scenarijom, tu saradnju odbio“.

„Kako je radnja filma smeštena na prostore bivše Jugoslavije i nekada ratom zahvaćena područja, i kako je srpski narod stavljen u negativnu konotaciju, Mitrović je odbio da na bilo koji način učestvuje u snimanju ovog filmskog projekta“, kaže se u saopštenju.

Ističe se da ni Mitrović, ni njegova kompanija ne žele da „na bilo koji način budu deo nečega što može, a i hoće, predstaviti po ko zna koji put srpski narod u izuzetno lošem svetlu“.

Dodaje se da je Mitrović odlučio da ni na koji način ne učestvuje „uprkos veličini projekta i šansi da se ostvari saradnja sa najpopularnijom i najtraženijom glumicom na planeti, što bi svakako kompaniju PFI svrstalo u svetske producentske kuće“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Novi žeton, nova šansa
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga