Željko Komšić: Pomislio sam da se Čović za Noć vještica maskirao u Dodika

"Sada više niko nema pravo sumnjati u to da se iz Zagreba i Beograda koordinirano radi protiv Bosne i Hercegovine"

01. nov 2020

Čak ni onda kada za svoje planove nađu saveznike i u Sarajevu, a nije da nemaju mušterija i onih što se nude, ni tada, kad uz sebe otvoreno budu imali veleizdajnike države, to im to neće uspjeti, poručio je član Predsjedništva BiH i predsjednik Demokratske fronte (DF) Željko Komšić, komentarišući navode Milorada Dodika o raspadu BiH i bojkotovanju izbora 2022.godine od strane HDZ-a.

„Pomislio sam da se Čović za Noć vještica maskirao u Dodika, čitajući Dodikovu izjavu o bojkotu izbora i raspadu BiH ukoliko se Izborni zakon ne usvoji po Čovićevoj želji“, rekao je Komšić.

„Šalu na stranu, jer joj nije vrijeme, Dodik nije rekao ništa novo. Treći entitet ili izborni zakon po želji Čovića, što je jedno te isto, jeste strateški interes velikosrpske politike. Omogućavanje toga bio bi uvod u separatizam i razvaljivanje države. Međutim, do toga neće doći“, rekao je Komšić.

„Cijenim da je u neku ruku i dobro što je Dodik do kraja ogolio namjere Čovićeve politike, ali i razotkrio dvostruku igru zvaničnog Zagreba. Sada više niko nema pravo sumnjati u to da se iz Zagreba i Beograda koordinirano radi protiv Bosne i Hercegovine“, smatra Komšić.

„Neće im te želje proći, nisu ni tenkovima pa neće ni riječima. Čak ni onda kada za svoje planove nađu saveznike i u Sarajevu, a nije da nemaju mušterija i onih što se nude, ni tada, kad uz sebe otvoreno budu imali veleizdajnike države, to im to neće uspjeti“, zaključio je Komšić.

(Radiosarajevo.ba, foto: N1)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovely Jubbly
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga