Zelenović: Izlazak na izbore u Šapcu i Paraćinu ne bi naštetio bojkotu

"Za građane Šapca bi bila izdaja da prepustimo vlast"

14. feb 2020

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović izjavio je danas da eventualni izlazak vlasti u Šapcu i Paraćinu na lokalne izbore ne može da naruši ideju bojkota izbora jer, kako je naveo, ne mogu dva grada da poruše Srbiju.

„Pozicija Šapca i Paraćina je poznata i ona je prirodna i logična. Nismo mi mogli da napustimo mandate i ostavimo vlast naprednjacima u julu ili septembru. Mi treba da objasnimo građanima i javnosti šta znače lažni izbori. Za građane Šapca bi bila izdaja da prepustimo vlast Milanu Ostojiću Sandokanu“, kazao je Zelenović za N1.

Istakao je da građani Šapca „imaju jedinstveno osećanje“, da brane osvojenu slobodu i da se osećaju povređenim kada čuju da treba braniti park, a da se ne brani „slobodni grad“.

Dodao je da je dobio vreme da razgovara sa građanima „kako bi dobio pravu sliku uoči izbora“ i naveo da bojkot znači ne učestvovanje na lažnim izborima i ne priznavanje rezultata takvih izbora, ali da je stanje u Šapcu drugačije.

„Šta su lažni izbori – kada ne možete da se informišete, kada institucije ne rade po zakonu i kada postoji pritisak na birače. Ali u Šapcu imate tri lokalne televizije i dve novine i svaki građanin može da se informiše o svemu. Druga stvar je sprovođenje izbora, lokalne izbore sprovodi Gradska izborna komisija (GIK)„, rekao je on.

Zelenović je naveo da se GIK u Šapcu stara da se sve odvija po zakonu i da sprovodi izbore i vodi računa da sve bude po zakonu.

Na pitanje šta mu je garant da će pobediti na lokalnim izborima, Zelenović je rekao da je to energija građana.

„Da smo radili loše, bili zlikovci, ne bismo mi sastavili do kraja mandata. Bilo je džipova i ranije, bili smo pod vojnom upravom tri meseca ali je gradska Skupština smogla snage i ja sam izabran za gradonačelnika. Onda smo uspeli da pobedimo na izborima i da se ponosimo našim gradom“, kazao je on.

Zelenović: Sporazum s narodom nije prekršen

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović rekao je večeras da smatra da opozicioni „Sporazum sa narodom“ nije prekršen njegovom odlukom da izađe na predstojeće lokalne izbore u tom gradu.

Zelenović je emisiji „Utisak nedelje“ beogradske TV „Nova S“ rekao da se Šabac i Paraćin ne mogu tretirati kao ostale opštine u Srbiji.

Podsetio je da, kada je potpisan taj sporazum, a usledio je bojkot Skupštine Srbije, skupštine gardova Šapca i Paraćine nisu bojkotovane.

„Mi bojkotujemo republičke izbore jer nema slobode medija, a u Šapcu imate tri slobodne televizije. Pink i RTS su zarobljeni i zato bojkotujemo sve ostale izbore“, rekao je Zelenović.

Gradonačelnik Šapca je naveo da je za njega tema „da li su gradjani dobro informisani o lokalnim temama“ i ocenio da u Šapcu „jesu informisani, i to je važno“.

Po njegovim rečima, Srbija „može da ima dve sredine koje funkcionišu“, kako je naveo, u kojima ima dijaloga u skupštini i u kojoj se nešto radi na pristojan način – Šabac i Paraćin.

„Odluka o izlasku (na izbore) je dobra za gradjane Šapca, a uveravam vas da je dobra i za ostale građane Srbije“, rekao je Zelenović.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Kuda?
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga