Zelenović: Fotografije mog odlaska u ambasadu Nemačke dokaz da sam prisluškivan

"Od septembra 2018. godine se prati i prisluškuje svaki razgovor, sastanak, kretanje predstavnika dela opozicije"

03. avg 2019

Predsedavajući Saveza za Srbiju, gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović ocenio je da su fotografije na portalu „Embargo“, koje prikazuju njegov odlazak na sastanak u ambasadu Nemačke, direktan dokaz da je nezakonito praćen i prisluškivan po nalogu režima.

Zelenović je u saopštenju ocenio da je portal na kojem su objavljene fotografije „sredstvo režimske propagande pod direktnom kontrolom predsednika Srbije Aleksandra Vučića“.

On je predsedniku Srbije postavio pitanje u čemu je problem ako je u ambasadi Nemačke imao sastanak, i da li nemačka kancelarka Angela Merkel više nije Vučićev prijatelj, kako se do nedavno „samohvalio“.

„Vi ste godinama unazad obmanjivali javnost da će nemačka kompanija ‘Tenis’ uložiti milijarde evra u uzgoj svinja u Srbiji kojima ćemo hraniti pola sveta. Vi ste obmanjivali javnost da će nemački ‘Mercedes’ proizvoditi autobuse prvo u ‘FAP-u’ u Priboju, a kasnije ste ničim izazvano pridodali i beogradski ‘Ikarbus'“, naveo je Zelenović.

On je u otvorenom pismu Vučiću poručio da je do pre nekoliko nedelja obmanjivao javnost da nemački „Folksvagen“ samo što nije došao u Srbiju i da će Srbija postati jedan od najvećih proizvođača automobila u Evropi.

„Na sastanak sa nemačkim partnerima otišao sam da razgovaram, izmedju ostalog, i o žalosnom stanju demokratije u Srbiji. Da li ste i taj razgovor snimali i fotografisali, gospodine predsedniče“, upitao je Zelenović.

Gradonačelnik Šapca u javnom obraćanju Vučiću je poručio da je njegov „politički otac“ Vojislav Šešelj javno potvrdio da je još kao opozicionar nelegalnom opremom prisluškivao bivšeg predsednika države Borisa Tadića, pa čak i sopstvene saradnike, što je nezabeleženo bilo gde u svetu i ozbiljno krivično delo.

„Još jednom Vam ukazujem da je zloupotreba službi bezbednosti i državnih institucija u borbi protiv političkih protivnika veoma opasna jer ne samo da je teško krivično delo, već ugrožava i temelje demokratskog poretka i uvodi zemlju u opasnu krizu i sukobe nesagledivih razmera. Bićete lično odgovorni ako iz straha od gubitka vlasti izazovete nesreću u Srbiji“, poručio je Zelenović predsedniku Srbije.

Zelenović je ocenio da se od septembra 2018. godine prati i prisluškuje svaki razgovor, sastanak, kretanje predstavnika dela opozicije i da je njihova bezbednost ugrožena.

Dodao je da režim potpuno razotkriva svoju pravu prirodu i pokazuje da vlada najmračnijim metodama policijske države u kojoj je svako ko drugačije misli njihov neprijatelj i legitimna meta.

Zelenović je naveo da su fotografije njegovog odlaska u ambasadu Nemačke slikane s velike visine i objavljene na „Embargu“ uz „krajnje neprimerene komentare koji štete odnosima dve države“.

„Ovo predstavlja jasan i nedvosmislen dokaz da sam nezakonito praćen i prisluškivan od režima, kao i da su u potpunosti istiniti navodi lidera Saveza za Srbiju da se nalazimo pod konstantnim nadzorom službi bezbednosti“, rekao je Zelenović u saopštenju.

(Beta, Foto: N1)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga